Bij VanderVen&VanderVen: Dineren tussen de kunst

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2012 | Gewijzigd op: 16-04-2012
Deze week opent VanderVen& VanderVen antiquairs in haar pand op Nachtegaalslaantje 1 een Pop Upshop, zoals Frits van der Ven deze sjieke horecafaciliteit noemt. 
Als eerste gasten die in de vier zalen tussen eeuwen oude Chinese kunst aan tafel kunnen zitten is de pas opgerichte  Restaurant-alliantie 's-Hertogenbosch. Bij dat initiatief van meester kok Gerrit Greveling en Marc Raaijmakers, directeur van de Bossche hotelschcool [KW I-College], zijn al 24 restaurants aangesloten. De alliantie is opgericht om 
het Bossche restaurantwezen nieuwe prikkels en daardoor ook nieuw élan te geven. 

Links boven: Restaurant Coquille  op de Markt.
Rechts boven:  Het voormalige Stedelijk Gymnasium en vanaf 2007 VanderVen&VanderVen OrientalArt
.*

foto's © paul kriele, 15 en 16 april 2012.

Floris van der Ven, zoon van Jan en Els en oomzegger van Clemens van der Ven richt de vier kunstzalen in tot  sfeervolle restaurants met uitkijk op kunst.
'Met dit prachtige idee kwamen Sven Uijttewaal en Geertje Klijn van Coquille aanzetten,' reageert Floris heel enthousiast.  Het is hartstikke leuk dat zij daar voor nog geen 100 euro in deze ambiance -en voorlopig op 3 avonden in de week -een viergangendiner kunnen aanbieden met uitkijk op eeuwen oude Chinese kunst. Voor mij betekent dit initiatief een kruisbestuiving: kunst  in aanraking brengen met restaurateurs en liefhebbers van culinair dineren. In onze nieuwsbrief  attendeer ik uiteraard de leden op de nieuwe, zoals ik het noem, shop up in ons pand.' 

Nachtegaalslaantje 1: Dit voormalige Stedelijk Gymnasium, dat eigendom is van de gemeente, werd vijf jaar geleden volledig gerestaureerd en gerenoveerd tot  antiquariaat *. 

De Restaurant Alliantie 's-Hertogenbosch bijt donderdag 19 april het spits af met een lunch voor de 21 aangesloten leden.

*Stedelijk Gymnasium:  zie artikel over verbouwing van Gymnasium  tot Antiquariaat dd. 25 april 2007.

Terug naar boven