Vrijdag a.s. heropening Kees Kroket met verfrist en rianter interieur

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-04-2012 | Gewijzigd op: 09-05-2012
De heropening van Cafetaria 'Kees Kroket' in de Vissttaat gebeurt op vrijdag 27 april 2012. De zaak, die  verbouwd werd door Aannemersbedrijf Tiny Drijvers heeft een verfrist en rianter interieur gekregen.

De balie met rechts uitbater Pieter van de Meerakker.

foto's © paul kriele, 25 april 2012.
De zaak lijkt groter dan voorheen en de banken hebben warme kleuren.  Rechts achterin de automatiek die terug is van weggeweest

Cafetaria Kees Kroket, gelegen op de hoekVisstraat/Karrenstraat, gaat vrijdag 27 april 2012, na een verbouwing van vijf weken, weer open. Het interieur ziet er verfrist en ook door de warme kleuren van het meubilair, fonkelnieuw en uitnodigend uit. De ruimte lijkt groter dan voorheen door de lage banken en het weghalen van pilasters e.d. . Aan de zijde van de Karrenstraat is een van de vensters ingericht als automatiek.

Bericht van 19 april 2012: Automatiek in zijgevel Kees Kroket
De zijgevel van Kees Kroket in de Visstraat, aan de zijde Karrenstraat, daar komt -rechts -een automatiek.

foto © paul kriele, 19 april 2012.


Bericht 18 maart 2012 Graffity op bouwwand Kees Kroket
Momenteel wordt cafetaria 'Kees kroket' op de hoek Visstraat 25/hoek Karrenstraat 1 verbouwd. In opdracht van de eigenaar Van Oers uit Veghel, maakt aannemer Drijvers  er een modern en fris ingericht 'frietzaak' van.  'Kees Kroket' blijft cafetaria, maar er komt een geheel nieuwe gevelindeling, waarin ook een automaat voor kleine snacks is opgenomen.
Studenten van  Face2 hebben de houten bouwwand op hun manier beschilderd met tafelen die associeren met de bedrijfstak food, zoals en frites.
Zondagmorgen 18 maart 2012, bij het vastleggen van de graffiti, ontmoetten we Van de Meerakker sr. de vader van uitbater Pieter van Marianne van den Meerakker.

 
.. -Boven: De houten bouwwand die door de jongens van Face2 werd beschilderd met aan food gerelateerde objecten, zoals ijs en frites.
-Links: De makers hebben zowel de eigenaar van het pand Van Oers uit Veghel [l.], als zichzelf
www.face2.nu voor 'eeuwig' vastgelegd.

Ook de heropening wordt aangekondigd: 
 'Kees Kroket will be back 12 apri 2012'
.

foto's © paul kriele, 18 maart 2012.


Situatie  van 13 maart 2012
Verbouwing van 'Kees Kroket' door aannemer Drijvers,  ondanks dat er nog een bord 'Van den Bouwhuijsen' op de gevel zit.

foto's © paul kriele, 13 maart 2012.  

 

Oude tijden
Visstraat hoek Karrenstraat: In de jaren na 1950 was deze hoek de snackbar Palpot. Op de achtergrond links het bekende hotel De Postzegel nu de nieuwe Carrousel/  Eiviza.  Dezelfde hoek Visstraat/Karrenstraat: In de eerste helft van de vorige eeuw was dit: de bonbonszaak van Van de Zijde. In een adresboekje van 1928 komt H.Q. van der Zijde  op Visstraat 25 al voorTerug naar boven