Nieuwe Bourgondiër doet pleidooi voor Bossche horeca

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2012 | Gewijzigd op: 04-09-2012
De gisteren nieuw geïnstalleeerde 'Bourgondiër 2012' Carol Dona permitteerde zich na de huldiging in het stadhuis even een pleidooi te houden om de ontwikkeling naar een nieuw theater los van de politiek te maken. Maar Dona vroeg aan de burgemeester om -gezien de crisis-wat soepeler tegenover de horecaondernemers te gaan staan.
 
De nieuwe Bourgondiër 2012' Carol Dona hield een pleidooi voor een betere [kwalitatieve] Bossche horeca en vroeg -gezien de crisis- de burgemeester om gunsten.

foto © paul kriele, 3 september 2012.

Maar Dona, die niet voor niets tot 'Bourgondiër van 2012' was gepromoveerd, haakte in op de crisis, die ook de Bossche horeca treft.  Maar eerst deelde hij wat strelende opmerkingen uit over de kwaliteit van de Nederlandse keuken.
'De Nederlandse keuken doet het goed, er zijn veel sterrenkoks, we hebben jonge chefs.
Maar bij zo'n zomer zie je dat de horeca het moeilijk heeft. Ook bij Ricoh moeten we op de centjes letten.'

Dona legde de problemen van de horeca neer bij de hoge kosten voor personeel [minimum loon] en de huren.
Of zijn de Bosschenaren minder culinair..?
Hoe kun je er iets aan doen? vroeg Dona zich af en stelde voor, '..zoals bedrijven meedoen aan een energieconvenant de horeca ook meer moest samenwerken om de kwaliteit naar boven te brengen.'
Dona permitteerde het om zich, via de burgemeester, aan de gemeente te vragen de procedures en regels wat te verzachten. Met name beklaagde Dona zich over het terrasbeleid: 'Mag een terrasje, bijv. aan Achter het Stadhuis, dat niet in de zon staat, niet even naar de overkant verplaatst worden. Laat soms een stoeltje extra toe'.  Dona vatte zijn oproep samen met:  Geen meter, maar een extra eter. Laten we daar samen eens over denken.
Ik ken de ondernemers ook wel,' zie Dona tot slot. 'Als je ze een vinger aanreikt, pakken ze je hele hand.'