Lunchroom Brownies & Downies in Lange Putstraat 3

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-12-2012 | Gewijzigd op: 28-05-2014
Op Lange Putstraat 3 hopen Maarten Klopstra [bedrijfsleider] en kok Jelle Hielkema voor carnaval de lunchroom Brownies & Downies te kunnen openen. Momenteel- op de grens van Oud en Nieuw- zijn ze met behulp van vrienden en familie nog druk met een verbouwing van deze intieme locatie bezig waarin voorheen Indonesisch restaurant Poetri Ajou was gevestigd.-Links: De franchisegever Tijs Swinkels en de toekomstige bedrijfsleider [frenchisenemer] Maarten Klopstra [r.] voor hun nieuwe horecavestiging op Lange Putstraat  3.

-Links onder: Bouwoverleg tussen behulpzame familieleden en vrienden die bedrijfsleider Maarten Klopstra komen helpen.
-Onder: De gevelrij met horecazaken in de Lange Putstraat. Vooraan nummer 3 met  Brownies & Downies. 

foto's © paul kriele, 31 december 2012.

Tijs Swinkels en compagnon Teun Horck waren in 2010 de initiatiefnemers van een horecaketen, waar personeel werkt met een verstandelijke beperking. De eerste zaak was Veghel, toen volgde St.Oedenrode en daarop Asten. Den Bosch is de vierde op rij. Die zaak gaat geleid worden door  de 23-jarige Maarten Klopstra, die aan de Hogeschool Utrecht [HU] Personeel & Arbeid studeerde. Hij heeft naast zich de ervaren kok [bij Hutten catering] Jelle Hielkema [25 jaar].

Maarten ziet de Putstraat als een super drukke straat met veel passanten, waar zich ook de Bossche horceca concentreert. Deze straat is naast de locatie waar onze doelgroep zich op richt, ook bedoeld om een goede kaart te brengen. Dat beamen ook de zakelijke leiders van Brownies & Downies Tijs Swinkels  en Teun Horck.
Het wordt een stijlvole zaak, waar toevallig een bediening is met een beperking. Dat doet niets aan onze ambities en aan de kwaliteit  van de kaart af. 'Het wordt dan ook geen restaurant met rare kleuren of flauwe schilderijtjes,'  zegt  Maaren Klopstra die zelf de investering doet voor deze Bossche vestiging. Tijs Swinkels tot slot: 'Met kwaliteit kunnen we  het van iedereen winnen !'
Voor de site van bijv. 'Brownies & Downies in  Asten en in Veghel  en St.Oedenrode


Terug naar boven