De Veste overgedragen aan Bossche cuisinier Ruben Coonen

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2006 | Gewijzigd op: 16-01-2013
Vanaf 1 december 2006 gaat de Bosschenaar, maar meer in het buitenland actieve cuisinier Ruben Coonen de Veste exploiteren. Corry van Doren legt -na 28 jaar- als exploitant/eigenaresse het bijltje erbij neer. De 51-jarige wil het wat rustiger aan gaan doen. De Bossche die de Veste een wijd en zijd bekende reputatie gaf, zal voortaan haar partner Gerrit Greveling van Chalet Royal op topuren gaan assisteren. 
Coonen, die met zijn echtgenote als huurders De Veste voortzet, deed kennis en ervaring op met name in Engeland [Londen]. Het huiselijk en sfeervolle restaurant in de Uilenburg krijgt –na een kleine verbouwing -een aangepaste naam [waarin de Veste voorkomt] en gaat zich met een continue keuken [van 10- 23.00 uur] ook meer richten op een jonger publiek.
Restaurant De Veste ging over naar cuisinier Ruben Coonen.
foto © paul kriele, januari 2009.
In dit hoekpand, maar ook in de meeste andere percelen woonden tot in de jaren 60 veelal grote gezinnen in piep kleine woninkjes.

Geen dagcafé
Na een kennismaking [21 december 2006] is gebleken dat het begrip 'dagrestaurant' wat overtrokken is. Coonen gaat wel lunches doen, maar de zaak Herberg De Veste wordt beslist geen dagcafé, laat staan broodjeszaak.