Brownies loopt lekker met lekkere kwaliteits dineetjes & lunches

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2013 | Gewijzigd op: 11-04-2013
Op Lange Putstraat 3 leidt sinds carnaval Maarten Klopstra met chef-kok Jelle Hielkema de eetgelegenheid Brownies & Downies. In deze populaire horecahoek werd in de eerste maanden van dit jaar door vrienden en familie een piekfijn restaurantje  [boven en beneden tezamen 32 plaatsen] verbouwd en ingericht, in de kleuren zacht blauw en creme. 

Het restaurantgedeelte en inkijk in de keuken van Brownies & Downies, waar chef kok Jelle Hielkema de scepter zwaait. Twee leden van het personeel, Myrthe [r.] en Nina die tussen de bedrijven door even pauze nemen.
foto's © paul kriele, 5 april 2013.

Brownies & Downies is -voor degenen die het nog niet weten -een restaurant dat voor een groot deel draait op personeel met een rugzakje,  zoals dat tegenwoordig heet. Uitbater Maarten Klopstra vertelt, dat hier ouders aankomen met de vraag of hun zoon of dochter kan komen werken. Maar we  betrekken ook personeel van scholen of instituten. Maarten en diens kok Jelle begeleiden hen, waar ze worden ingezet, de ene keer als keukenhulp of de andere keer in de bediening.

Wat betreft het aanbod..? Daar zit een grote variëteit in. Het begint al bescheiden 's morgens om 9 uur voor een kop koffie, een mogelijkheid die weinig horecazaken in de stad bieden.
Ook uniek is het 'Wat de pot schaft'. Op donderdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur is het aanschuiven bij Brownies & Downies. Dan maakt  chef-kok Jelle een kwaliteits voor- hoofdgerecht voor  maar € 13, 50.
Jelle bereidt nagenoeg alles zelf en vers. Niet alleen de verse broodjes [hamburger], die op de kaart staan, maar er is een ruime keuze, zoals de eigen carpazzio's,  appeltaart, verse sauzen, salades en uiteraard de brownies, want daar draait het natuurlijk om.
Maarten Klopstra kreeg al veel positieve reacties. Dat neemt alleen maar toe wanneer staks in mei het museumkwartier geopend wordt.