Restaurant 't Gelag omgezet naar Citrus van Paul Hermes

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-07-2013 In de Lange Putstraat, dat na de Korte Putstraat nu ook een culinair straatje is geworden, is restaurant ´t Gelag omgezet in Citrus. De 39-jarige Paul Hermes, die een uitgebreid en veelzijdig horecaverleden heeft opgebouwd, is er sedert eind juni 2013 gestart in een geheel opgeknapt pand, dat intussen werd voorzien van vloerverwarming. Citrus is een zaak die een moderne uitstraling heeft. De kaart is Zuid-Europees georiënteerd.
 
foto´s © paul kriele, 3 juli 2013. Interieur en geveltje van restaurant
Citrus in de Lange Putstraat 7.

De kaart is gevarieerd, maar ook weer niet te overdreven uitgebreid. Paul, die in Woerden restaurant Janzen* en in Den Haag [Corona] en nog tal van plaatsen chef kok is geweest, keerde na jaren terug naar Oost-Brabant, dichtbij Oss, zijn geboorteplaats en ook dichtbij Heesch, de plek waar zijn vriendin Jill van Orsouw opgroeide.

´Den Bosch is een leuke stad met een goede culinaire reputatie,´ zegt Paul  Hermes. ´Hier gebeurt tenminste wat ! en qua locatie is er veel aanloop. De lay-out van dit pandje is voor ons precies goed.´ 
De Frans-Mediterrane keuken is voor deze vakman in de horeca het uitgangspunt van zijn kookkunsten.