Jeroen Weyers bezoekt Bij Katrien in nieuwe Mariapaviljoen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2013 | Gewijzigd op: 03-04-2014
Wethouder Jeroen Weyers brengt op woensdagmiddag 18 september 2013 een bezoek aan de stichting 'Bij Katrien' in het Mariapaviljoen op het voormalige GZG-terrein.

Wat is Katrien?  Of de site en de tekst daar een bevredigend antwoord op geeft..?  Er staat [september 2013]  ondermeer: ' Elkaar ontmoeten op het schoolplein en in de Bossche binnenstad, met een gemeenschappelijke deler, niet alleen maar denken en praten, maar daadwerkelijk iets willen doen. Vanuit ons hart en maatschappelijke bevlogenheid, mensen verbinden en zo een positieve beweging aanjagen op weg naar een nieuwe lokale sociale werkelijkheid.

Aan de hand van vier projecten, die momenteel [november 2013] bij Kathrien aan de gang zijn wordt duidelijk wat Kathrien doet:
Breien bij Kathrien, Koken bij Kathrien, de wandelclub vanaf Antoniegaarde en Duo-timmeren. Het zijn activiteiten  waarbij ontmoetingen centraal staan.
zie de site van Katrien
Opening nieuw café/restaurant op GZG-terrein
Eigenaar van DIT in de Snellestraat , Sjaak van Geffen, heeft onlangs in het voormalige Mariapaviljoen van het GZG restaurant Vedett- ETEN en Drinken  geopend. Het perceel ziet er aantrekkelijk uit mede door het terras dat er voor ligt. 

Het voormalige Mariapaviljoen  Een riant perceel voor ETEN &Drinken en -laat- uitgaan [dansen].
foto © paul kriele,13 juli 2013  

De folder zegt :  Een restaurant, café en feestzaal in een van de mooiste gebouwen van het oude GZG. Het oude sanatorium is omgedoopt tot een heerlijke plek om te zitten, te eten met vrienden of dansen. Veel ruimte en licht in een betoverende omgeving met een heerlijk terras. Goed voor lunch, borrel, diner, receptie of wat dan maar ook.