Restaurant de Opera stapt over naar bistro

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2013 | Gewijzigd op: 25-10-2013
Restaurant de Opera op Hinthamerstraat 115 stapt over naar de basis als bistro.  Met deze laagdrempelige en goedkopere formule begonnen wij 25 jaar geleden,´ licht Harry Hendiks toe.
´FDoor zowel de crisis, waardoor er minder bedrijven kwamen, als door het sleets worden  van het concept., is het na 25 jaar tijd om de zaak over te dragen aan een jongere generatie.´ Daarmee verwijst Harry naar zijn leeftijd van 53 jaar... ´En..... ik werk graag met jongeren! ´

 





Restaurateur Harry Hendriks stopt na 25 jaar met het concept van restaurant de Opera en stapt over naar de laagdrempeliger formule van Bistro.

foto´s © paul kriele, 25 oktober 2013.
Restaurant De Opera op Hinthamerstraat 115,[2e pand van rechts], kiest voor een laagdrempeliger, zeg goedkoper, concept.  

Hendriks: ´De opzet van ´Baluchon [knapzak in het Frans] is een bistronomie. Dat  is een samentrekking van bistro en gastronomie. Het betekent de terugkeer naar een populaire Franse keuken met bijv. steak en frites. Dus ook acceptabeler prijzen. Maar op de achtergrond blijft onze verfijnde cuisine bestaan. Alles ook nog biologisch verantwoord,´ onderstreept de restaurateur.

In de nieuwe opzet gaan de huidige medewerkers, Julio van der Haage en Sacha de Vries van lieverlee de zaak overnemen. Eerst nog onder supervisie en begeleiding van Harry en tzt ook zakelijk/juridisch. ´Kijk, zegt Harry je kunt de zaak wel te koop zetten. Maar eerstens is de markt  er nu niet naar en dan speelt nog de prijs mee.´

Per 1 januari 2014 is de overdracht aan Julio en Sascha een feit. ´Dan moet ook de verbouwing naar bistro klaar zijn. Maar de feitelijke overname speelt pas later,´ zegt Harry. Daarvoor is nog een inwerkperiode nodig en ik blijf nog graag stand by.´ 






Terug naar boven