Mutaties bij Deze Heeren [Verwersstr]+Van ons/Proeverij [K. Putstraat]

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2014 | Gewijzigd op: 16-03-2014
Bericht Nieuwe naam voor 'Deze Heeren' Verwersstraat  artikel dd. 10 februari 2014
Dirk Hover, die het café van Leon Forger  'Deze Heeren' op Verwersstraat 55-57 heeft overgenomen geeft er de naam 'Bij Dirk' aan.

Bericht Overname 'Deze Heeren' door Dirk Hover dd. 19 januari 2014
Het café ‘Deze Heeren’, dat bijna twee jaar geleden op initiatief van Peter Forger werd opgezet met diens broer Leon als uitbater, krijgt een nieuwe cafébaas.
Peter heeft zijn broer ‘ontslagen’ zoals we eerder schreven, en gaat in zee met Dirk Hover. Deze horecaman in hart en nieren, die opleidingen volgde aan De Rooie Pannen in Tilburg en [deels] aan de Hotelschool in Maastricht, ziet zeker markt in dit etablissement dat al jaren een horecazaak is.
Dirk: ‘De Verwersstraat is een sterk opkomende straat met musea, galeries en nieuwe trendy modezaken. Daarom wil ik dit punt beter gaan benutten en voor ‘Deze Heeren’ een leuke markt creëren. Misschien dat ik dan tzt ook de naam aanpas. ‘
De niewe uitbater van 'Bij Dirk' op Verwersstraat 55-57, voorheen 'Deze Heeren' van Leon Forger.
Vroeger nog bekend als Het Duveltje van Rita de Bok en De Deugniet van Otto Schlager. Het pand is /was.? van Herlair Sturm.


foto © paul kriele, 5 maart 2014.

Dirk die zich door studies ook nog verdiepte in wijnen, voorziet in de toekomst ook een wijnproeverij aan de zaak toe te voegen en dan zelf bijpassende hapjes te gaan serveren.

Café 'Deze Heeren' in de Verwersstraat 55-57, op de hoek met het Paradijsstraatje, wordt overgenomen door Dirk Hover.Dirk heeft aan zijn zaak de naam 'Bij Dirk'.

foto © paul kriele, 19 januari 2014. 
 

‘Ik heb in vele grote steden wijnbars gezien, die erg succesvol waren. Daar ben ik enthousiast van geworden,’ aldus Dirk Hover, die een Bourgondisch café voor ogen heeft, waar rondom wijnen veel meer service te bieden valt.
De opening van het vernieuwde ‘Deze Heeren’ in de Verwersstraat is nog onzeker omdat de datum afhangt van de vergunningen.

Gebroeders Bobbie en Alex de Vaan beginnen café op Korte Putstraat 3.
In de voormalige herensociëteit 'Van Ons', dat nog vroeger bekend stond als ‘ De Koperen Helm’op Korte Putstraat 3 gaan Bobbie en Alex de Vaan een café beginnen. Tussentijds was het een herensociëteit met betaald lidmaatschap onder de naam Van Ons. Het pand in eigendom van Hugo Cooijmans, heeft ook nog Proeverij geheten.

Korte Putstraat 3, voorheen De Proeverij en daarvoor 'Van ons' en daarvoor 'De Koperen Helm.

foto © paul kriele, 19 januari 2014.

De zonen van Bobbie de Vaan van Plaats Royal, hebben in de zaak van hun ouders al hun sporen verdiend. Overigens die zaak laten ze niet los nu hun moeder het wat rustiger aan gaat doen. Afwisselend of bij toerbeurt gaan beiden zowel de nieuwe zaak runnen, als de oude zaak in de Ridderstraat leiden.
Dat is zo n beetje wat bekend en zeker is, laat Bobbie merken. Min of meer toevallig neemt hij deze zaak, die al maanden leeg staat, over. ‘De kans lag er, zodoende ben ik er op ingegaan.’ Over de doelgroep maakt de ‘zakenman’ zich geen zorgen: ‘Dat is van alles, oud en jong, dat komt allemaal hier langs…’.
En over de sfeer en de stijl van het interieur, waarin het zwart nog steeds overheerst, houdt ie ook het midden: tussen een bruin en een modern café. Ook over de naam heeft hij zich nog niet druk gemaakt. ‘ Da’s nog onbekend’.

  Café Plaats Royaal op Ridderstraat 19, waar de zonen Alex en Bobbie de Vaan het horecavak leerden.

foto © paul kriele, 19 januari 2014.

De verbouwing is nog volop aan de gang. Dus het is moeilijk te zeggen wanneer de opening gaat gebeuren. ’Dat hangt van de vergunningen af… ‘, reageert Bobbie laconiek.
Maar ja, zijn broer Alex die bij het gesprek niet aanwezig was, heeft dan ook communicatie gestudeerd en zal daarom meer van specifieke ondernemerszaken afweten.. ..


Terug naar boven