Nieuw restaurant 'Vita Verde' in Mgr. Prinsenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2014 | Gewijzigd op: 22-01-2014
Floris Gulien* opende onlangs in de Mgr. Prinsenstraat**, het eerste deel ook  bekend staand als Jeroen Boschplein, het restaurant 'Vita Verde'.  De naam zegt het al: de inspiratie voor de menukaart ligt veelal in Italië, maar  meesterkok/ bedrijfsleider van het restaurant, Jeroen Verhallen put voor de  keuze van de ingrediënten ook uit het aanbod van regionale telers en kwekers met bijv. regionale groenten van lokale biologische producten.

De 25-jarige Julien, die opgegroeid is in Rosmalen,  trok al vroeg naar het culinaire -Italiaanse deel - van Zwitserland [Lugano]. Daar volgde hij onder meer in Varese [Italië] de Internationale school en daarop aansluitend de Hotelschool [Montreux], terwijl hij er ook nog MBA bij studeerde.
Over ItaIië en de Italiaanse keuken behoef je Floris weinig meer te vertellen.

Floris wil zijn gasten graag de klassieke, eenvoudige, puur Italiaanse gerechten laten proeven, bereid met lokale verse en ook rechtstreeks geïmporteerde Italiaanse ingrediënten.


   
  -Boven links : Restaurateur Floris Gulien en boven rechts de zaak 'Vita Verde' in de Mgr. Prinsenstraat/Jeroen Boschplein.
-Links: De staf rondom [uiterst links] de uitbater FlorisGulien.

foto's © archief vanamelsfoort 


Floris Gulien staat voor maatschappelijk en duurzaam ondernemen. In het concept van 'Vita Verde' gebruikt hij groene stroom en heeft onder meer een huiszuiveringsinstallatie voor het tafelwater. Maar er is nog veel meer duurzaams in de sfeervol ingerichte zaak.
Tot de staf van restaurateur Floris Gulien behoort, naast  bedrijfsleider restaurant, Jeroen Verhallen, ook  een jonge keukenbrigade die van Italiaanse [Calabria] afkomst is. 

* De naam Gulien kan bij ouderen bekend voorkomen. In de Vughterstraat 54 - tegenwoordig Biggles naast Albert Heijn- zat in de vorige eeuw de bontzaak van de familie Gulien.
**In het perceel hebben de laatste jaren diverse koks-eigenaars gekend onder wie Michael Hoogveld [ook cateraar] en Nick van Rijn, die in diverse Bossche zaken een reputatie heeft opgebouwd.
  Terug naar boven