Herstart De Opera als bistro Baluchon

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2014 | Gewijzigd op: 07-11-2014
Deze week is restaurant De Opera op Hinthamerstraat 115 heropend. De formule is aangepast aan de tijd: een bistronomie, ofwel een restaurant dat het midden houdt  tussen een bistro en een gastronomie. Vandaar de naam  Bistronomie, zegt eigenaar Harry Hendriks die afstapte van de naam en de meer luxe formule van De Opera.
Ook het interieur van La Baluchon [Knapzak], zoals de naam is geworden, is aangepast aan de bistrostijl.










Restaurant De  Opera gaat verder
als bistro La Baluchon.

foto © paul kriele, 25 oktober 2013.

Aan de Franse keuken is geen concessie gedaan, aldus chef kok Hendriks, die van lieverlee de leiding zal overdragen aan Julio en Sacha die zich al met succes hebben ingewerkt. Maar het wordt de gasten met een eenvoudiger formule wel gemakkelijker gemaakt.  Men kan zo binnen komen lopen voor een wijntje en een hapje, maar men kan ook nog steeds uit de menukaart kiezen,'  zegt de chef kok, die wat meer naar streek gebonden gerechten  zal overstappen. 
Ook nieuw is het interieur dat  met houten stoelen en met schaapshuiden beklede banken is aangepast aan de meer Franse getinte bistrostijl.
'Kijk.' zegt Hendriks, ' zo zijn we ook 25 jaar geleden begonnen en nu dus weer op die basis teruggekeerd.'