Gemeente wijst voorstel 'De Pijp' van VandenBosch af

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-12-2011 De gemeente wijst  de idee van Rob van den Bosch om het Burg. Loeffplein meer  met woningen aan de sfeer van de oude  volksbuurt De Pijp aan te passen, af. Volgens Van den Bosch, die ook de burgers over zijn voorstel had willen laten meepraten, zouden met -naar verhouding- meer woningen en kleinere winkels [groentewinkel en bakker] die kleinschaligheid kunnen terug keren. Op de plek van de kantoren van Van Lanschot heeft Van den Bosch ook woningen bedacht. Met dat idee gaan B&W wel accoord..
Maar de gemeente wil in het algemeen grotere winkeloppervlakten en geen belemmering van het zicht op de Arena. vanuit de Marktstraat.

Plattegrond [r.] en maquette uit de plannen voor het GZG-terrein van 2002.
De Arena, de ronde bouw in het [links-]midden met de daarnaast gelegen ANWB en Kijkshop, krijgen er boven wel woningen ipv kantoren. Dat is het enige dta B&W van Van Den Bosch overneemt. Rechts loopt het kanaal van beneden naar boven.
Midden in de foto de Arena met ernaast de 'torenflat' van het Loeffplein. Op die plek komen geen volksbuurtachtige woningen.

De raad bespreekt op 24 januari 2012 het bouwplan GZG/Loeffplein.