Politie sommeert jeugd van Kerkplein te vertrekken

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2008 | Gewijzigd op: 06-11-2008
De politie heeft vandaag, maandag 3 november 2008,  tot twee maal toe de jeugd weggehaald van de trappen bij de Hervormde Kerk in de Kerkstraat. Vanmiddag gaf een jongen van 17 jaar aanstoot omdat ie een jointje rookte.
Vanavond verscheen opnieuw een bikerteam en een surveillance ter plaatse en spraken de tiental jongens en meisjes toe. 'Degenen die 's middags waren waargenomen,  namen spoedig de benen om aan arrestatie te ontkomen,'
aldus Daniël.

Vier agenten in actie om de jeugd vermanend toe te spreken. Naast de groep een spandoek met ' De straat is van iedereen'.
foto's © paul kriele, 3 november 2008.
------------------------------
Woordvoerder Sjoerd van de jongeren zegt dat het ging om een groepje van 15 mensen, die  op zich  geen problemen opleverden. Het probleem kwam van de politie, beweert Sjoerd. De politie vorderde deze jongeren om te vertrekken 'wegens overlast'.  Sjoerd vindt dat daarvan geen sprake was.

De plek was de kerktrap op het Kerkplein, dat elke dag voor een groep jongeren een 'hangplek' is. .
's Avonds  verscheen om kwart voor acht de politie opnieuwe ter plaatse.  De jongeren zijn echter snel 'weggevorderd', omdat ze zich in de minderheid voelden.
De politiehad hen gesommeerd met: 'Wij zijn de wet, en wij bepalen wat hier gebeurt'. Toen een van de jongens protesteerde, kreeg hij als antwoord , dat  '...de politie  het met hen helemaal zat was,' aldus de versie van Sjoerd.

De politie kon hedenavond nog niet omc ommentaar worden gevraagd.
Op 5 november 2008 meldt politiewoordvoerder Stephanie van Erve dat  'maandagmiddag rond 16.30 zien bikers een groep van 7/8 jongeren bij de kerk staan. Ze ruiken een wietlucht en spreken de jongeren aan op het fiet dat daar niet geblowd mag worden. Ze sturen de jeugd weg en zeggen dat ze niet moeten terug komen. 
Dezelfde collega's zien om 21.00 uur dezelfde groep daar staan en daarbij nog 1 of 2 nieuwe gezichten , zijn wederom aan het blowen. Agenten gaan naar de jongeren toe en wijzen ze erop dat ze vanmiddag al gezegd hebben dat er niet geblowd mag worden. Jongeren weigeren te vertrekken, agenten roepen er een surveillanceauto bij. De jongeren worden vervolgens gevorderd te vertrekken. Dat doen ze uiteindelijk ook.' 

 

Terug naar boven