Toemen vernieuwt zaak'Malle Pietje' voor modelbouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-09-2010 | Gewijzigd op: 30-09-2010
Als geen ander kent modelbouwer Peter Toemen met zijn speciaalzaak Toemen Modelbouw op Minderbroedersstraat 32 de historie van zijn zaken op het gelijknamige plein.
'Voor ouderen onder ons staat misschien de opkoper 'Malle Pietje' nog in het geheugen. Deze Bosschenaar die handelde in antiek, curiosa en allerhande tweede hands spullen stond wijd en zijd bekend. Die zaak zat  zo ongeveer vanaf 1973 -1979 op de hoek Minderbroedersstraat/Snellestraat. Daar gaat Peter Toemen een speciaalzaak modelbouw voor bouwpakketten voor treinen en radio bestuurderbare auto's inrichten. Dat is met het oog op de sterke groei in die sector en om  alvast zijn zoon Jasper, over twee jaar het roer overneemt, een gespreid bedje te kunnen bieden.

Peter Toemen gaat het oude hoekpand met de Snellestraat  inrichten als speciaalzaak voor modelbouw met bouwpaketten voor treinen en radio bestuurbare auto's.

foto © paul kriele, 29 september 2010.

De in Oisterwijk woonachtige Peter Toemen, die zelf al vanaf 1987 -het jaar waarin hij nummer 32 kocht - aan het Minderbroedersplein gevestigd is, kent nog de voorgangers uit die tijd:  vanaf 1982 tot 1987 zat er de Lucky Stripverhalen zaak, die intussen naar de Stoofstraat is verhuisd en vóór die tijd [vanf 1980] een uitzendbureau. En dus daarvoor opkoper 'Malle Pietje'.