Opbrengst veiling oude spullen Hotel Central € 2215

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2017 | Gewijzigd op: 15-06-2017
Opbrengst Veiling Hotel Central van overtollige spullen: € 2215.
Van de 54 kavels gingen er zeker 12 over naar een nieuwe eigenaar.  Behalve boeken, stoelen en aan horeca gerelateerde spullen, zaten er ook twee kavels bij van een verblijf in het luxe penthouse [twv € 700]  en een diner voor 2 personen, waarvoor € 250 [voor 4 personen ] werd ingezet.
Veilingmeester Sander van de Gevel die zich eens van een andere kant liet zien,  sloeg geregeld enkele kavels over omdat er geen belangstelling  voor  was.
Maar directeur Karin Rademaker was  met deze stunt heel tevreden, zeker ook door de opbrengst die voor het Goede Doel [Swimtofightcancer] is bestemd. Zondag 18 juni 2017 kan men de kavels komen ophalen, een dag voordat de verbouwing van de brasserie begint.   

Tegenvallende opkomst

Tja wie was 'het publiek' ? Dat viel erg tegen. Er was dan ook weinig ruchtbaarheid aan deze uitverkoop gegeven.
In de Jheronimus Boschzaal bevonden zich hooguit tien personen, afgezien van de veilingmeester, diens  assistente en de directeur van Central, Karin Rademaker.

Floris Verlinden  van de leverancier Wijnhandel Verlinden,  hield een verhaal bij  enkele kavels rode wijn van 1964: een Chateau Bellegrave.  Daar werd inderdaad op ingetekend, maar met de reserve dat  als de wijn niet bij uw gasten mocht bevallen,  dan komt Floris Verlinden zelf voor vervanging zorgen..

Ook een verblijf in het nieuwe penthouse [bod van € 750] en een het diner voor 4 personen [bod van € 250] gingen wel gretig van de hand. Maar Karin Rademaker bleef toch wel met veel spullen zitten, behalve de rode fauteuils en een serie terrasstoelen. 

Op het laatst kwam nog Katrijn van Weegbergen, secretaris van [de Bossche] Swimtofightcancer, binnen die een verhaal over de stichting hield, sprak over het verloop van de acties in 2015 en in 2014  en ook nog een dankwoordje richtte over de hoofden van 'het publiek' heen.  De Bossche editie, zo zei Van Weegbergen, is geïnspireerd op een gelijksoortige Amsterdamse actie. 

-
-Boven: Veilingmeester Sander van de Gevel en
Katrijn van Weegberg van Swimtofightcancer. 
Links directeur van Hotel Central Karin Rademaker.

-Rechts Floris Verlinden die
enkele kavels van de wijngroothandel aanprees


foto's © paul kreile,  14 juni 2017.


Bericht van 13 juni 2017 Hotel Central houdt veiling oude spullen.

Enkele kavels van de lijst met 54 kavels, zoals
hier boven flambpouyen [lampen in de serre], boeken [series zoals van Elsevier] en links de rode stoelen
.

foto's © paul kriele, 13 en 14 juni 2017.Woensdag 14 juni 2017 houdt GoldenTulip Hotel Central, dat een verbouwing ingaat *,  een veiling van spullen die afgedankt worden, maar nog te waardevol zijn om weg te gooien. De opbrengst van de veiling die om 17.30 uur begint, gaat naar Swimtofightcancer, die komend najaar weer op de stadsgracht en in de Dommel plaats vindt.


Hotel Central op de Markt.

foto © paul kriele, 13 juni 2017.
..................................................................................
 

Veilingmeester Sander van de Gevel, minister president van de Oeteldonkse Club,  zal extra nog enkele verassende kavels inbrengen, zoals  een overnachting in het recentelijk geheel ingerichte Penthouse  en een diner voor twee personen of koffie met apfelstrudel. Kijkdag op woensdag 14 juni 2017.

*Opnieuw renovatie van Hotel Central met  nieuwe keuken en nieuwe brasserie. Zie artikel dd. 4 juni 2017.

Terug naar boven