‘Cé’ staat voor het nieuwe Hotel Central

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2017 | Gewijzigd op: 10-12-2018

Hotel Central op de Bossche Markt heeft een bijzondere, zes weken durende, verbouwing afgerond. Met een nieuwe brasserie slaat directeur Karin Rademaker en haar staf een nieuw tijdperk in. Dat wordt onder meer met een nieuwe naam Brasserie Cé gesymboliseerd. Cé koppelt de traditie van het hotel en de vernieuwing in het grote complex wat betreft de inrichting en de menukaart. Achter deze nieuwe lay out van de Brasserie Cé en het restaurant van Central staat de interieurarchitect Feran Thomassen.
 

Karin Rademaker vertelt  met trots over de menukaart die ook traditie en vernieuwing combineert: zoals de 'Salade Parelcouscous’ en de ‘Zeevruchten à la Cé‘. 
Aandacht voor verse groenten is top in deze tijd van duurzaamheid en gezond eten. In die lijn ligt het voor de hand dat de koks de producten merendeels uit de nabije regio halen. Maar in het zoeken van de balans blijven natuurlijk de niet  te versmaden pasta’s van de Italiaanse kok Andrea Rinaldi ongewijzigd op de kaart staan.

Directeur van Hotel
Central Karin Rademaker
heeft als motto 'Verbinden'
.

foto © paul kriele, 27 juli 2017.
.............................................................

De directeur met haar jonge staf representeert ook de nieuwe generatie en de nieuwe aanpak waarbij Rademaker  wijst op ‘het vertrouwde’ en ‘het verbinden’. ‘Wij zijn steeds op zoek naar de juiste balans tussen heden en verleden en zondigen en  genieten’, vertelt Karin Rademaker in de serre  bij een kop koffie met zelf gebakken koekjes vanuit de compleet vernieuwde keuken.

Nieuwe serre met ruimere blik op de Markt
De glazen pui van de serre komt samen met een nieuwe  toegangsdeur met tourniquet  in 2019 aan de beurt.  Caspar en Janneke dragen de nieuwe bedrijfskleding.
Bijzonder detail zijn de lederen tas en het strikje. Hotel
Central heeft samenwerking [motto verbinden..] gezocht met
omliggende zakenlui, onder wie 'Leer en Ambacht
' in passage Loeffplein.

foto © paul kriele, 27 juli 2017.
..................................................................................................................... 

De veel opener en toegankelijkere brasserie ziet er cosy uit met veel speelse elementen en de juiste kleurcombinatie. Aangrenzend bevindt zich het veel lichter van kleur ingerichte, apart af te sluiten gedeelte van Cé  waarboven de lichtkoepels nog in ontwerp zijn.

Sfeerbepalend zijn ook de geweldige bloemstukken van Jack van Schaik, die al vijftien jaar in dienst is bij Central, en meesterbloemist is. 

Restaurantgedeelte met
de wanddecoratie van Michiel van de Laar
en - en detail [links] - het panorama van
de stad dat in het meest linker paneel is opgenomen 
.

foto's © paul kriele,  27 juli 2017.

Overigens verliest Central niet zijn Bossche roots waarvan al in 1905 de kiem is gelegd. De wanddecoraties  in het restaurant zijn een ontwerp van de Vughtse decorateur  Michiel van de Laar. Daarin heeft hij subtiel, maar heel verfijnd een panorama van de stad verwerkt. 

Intussen testen enkele technici de nieuwe geluidsinstallatie die - met vijf genres muziek- inspeelt op het tijdstip van de dag: ontbijt, koffie, lunch, thee of diner. Ook erg apart en maar een niet onbelangrijk detail is het aspect licht van Xal, waarbij elk lampje apart aangestuurd kan worden…. 

-Boven: Bij binnenkomst is recht vooruit dit
zitgedeelte. --Rechts boven: De bar van de Brasserie.

-Rechts: Doorkijk naar de zalen en het restaurant.
Doorkijk van achteren uit richting de serre.
foto's  paul kriele, 27 juli 2017. 
Hierboven: Een zithoek gelegen vooraan rechts meteen
bij binnenkomst van Cé, waar eerder de leestafel stond.

Cé staat dus voor kort en krachtig, vertrouwd en vernieuwend , net zoals haar directeur, die ook oog heeft voor het detail. Daarbij gaat ze uit van haar motto:'verbinden'.Terug naar boven