Hotel Central continue in renovatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2009 | Gewijzigd op: 01-09-2009
Rechts:  Een in retrostijl nieuw ingerichte kamer van Hotel Cetral dat 124 kamers telt.

Golden Tulip Hotel Central is continue in staat van vernieuwing. Uit overwegingen van sfeer, gastvrijheid en efficiency werkt Hotel Central op de Markt steeds aan gelikt uitziende hotelaccommodaties. Vorig jaar werd op de hoogste verdieping een fitnessruimte ingericht. zijn de liften omgebouwd tot automatisch en is de Moriaenbar gerenoveerd.
In de voorbije zomer zijn 55 van de 124 kamers opnieuw gestileerd in retrostlijl met onder meer nieuw behang en meubilair. De directie, met Tony Rademaker sr. en dochter Karin Rademaker, stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering.
Bij die aanpak letten zij ook efficiency en milieuaspecten. Zo is de airconditioning van de zalen ecologisch verantwoord vernieuwd en CO2 gestuurd, wat behalve energie bespaart ook voor de gasten aangenamer is.
Bij de vernieuwing van de vergaderzalen wordt getracht het daglicht terug te brengen. Dat is ook een antwoord op energiebesparing.
Een van de ambities van Karin Rademaker is een 5-sterren hotel. Dat vergt een 24-uurs inzet van personeel én de bewaking. Maar in een 5-sterrenhotel zit ook een zwembad.... Dat zijn in deze omstandigheid moeilijk realiseerbare aspecten. Op dit moment zit Hotel Central dichtbij een 4-sterren plus status.
nieuwe projecten
Hotel Central is, zoals gezegd, continue aan het renoveren. In de planning staat nog een nieuwe CV en een nieuwe warmwaterinstallatie.
Over enkele jaren, bij de herinrichting van het voormalige GZG-terrein, wordt de parkeergarage Loeffplein afgebroken, maar in de vervangende nieuwbouw met winkels en appartementen is ook ruimte vrijgehouden voor een tiental hotelsuites voor Central en blijft er een parkeervoorziening voor het hotel behouden.