Eerste boomplanting bij rotonde Laaghemaal in de Groote Wielen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2020 Berend van 6 en Lise-Sophie van 11 van kindcentrum de Hobbit mochten maandagmorgen 7 december 2020 in de Groote Wielen de eerste boom planten bij de nieuw aangelegde rotonde Laaghemaal en Oosteinderweg. Dat gebeurde samen met wethouder Ufuk Kâhya.  Berend en Lise-Sophie nemen hun taak heel serieus. 
Berend en Lise-Sophie mochten maandagmorgen 7 december 2020 de eerste boom planten bij de nieuw aangelegde rotonde Laaghemaal
in de Groote Wielen. 

Niet alleen is de kruising Laaghemaal-Oosteinderweg veiliger geworden, met het planten van 12 nieuwe bomen, Iepen, Populieren en Wintereiken wordt het er ook een stuk groener. Op dit verkeerspunt passeren dagelijks veel schoolgaande kinderen van kindcentrum de Hobbit en sportende kinderen van sportvereniging OJC. Ook maken veel fietsers gebruik van de kruising van en naar de Grote Wielen.

Wethouder Kâhya: “Kinderen moeten veilig naar school of de sportclub kunnen. Ze zijn heel kwetsbaar in het verkeer. Daarom is de nieuwe rotonde er gekomen En.. Het is ook belangrijk om kinderen te vertellen over de waarde van bomen en natuur . Ze zorgen voor schuilplaatsen en voedsel voor bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en insecten.”
Berend vertelt dat hij heel erg van rennen en klimmen houdt. Maar bomen zijn niet alleen leuk om in te klimmen, ze zijn vooral een bron van zuurstof. Ze maken de leefomgeving mooier en gezonder. En ze brengen meer groen en sfeer in de straat.