Silva Ducis: Afscheid van sportschoolhouder Youri Wladimirow

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2020 | Gewijzigd op: 13-01-2020
Zondagmiddag 12 januari 2020 werd in Siva Ducis afscheid genomen van de sportschoolhouder Youri Wladimirow. Youri trekt zich terug uit het beheer van de sportschool achter in de Rijnstraat, nadat de accommodatie eind vorig jaar werd overgenomen door Easyactive
 
Youri en Natasja Wladimirow-Steenbekkers namen zondagmiddag 12 januari 2020in Silva Ducis afscheid
van een groot aantal sporters
van hun sportschool in de Rijnstraat
.

foto © januari 2020.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 Het was een feestelijke en gezellige viering waar uiteenlopende disciplines van Wladmirow met ’de kromme érrem*’ afscheid van Youri en Natsja  kwamen nemen. Een viering is niet echt helemaal juist omdat de gemeenschap van de sportschool bestaat uit diverse onderlinge clubjes die -op hun beurt - onderling vriendschap hebben gesloten. Dat maakt dat dit ’partir c’est mourir un peu’ als geen definitief afscheid wordt gezien.

*De Kromme érrem is een Meierijsche uitdrukking van iemand die met een mand met lekkernijen en/of producten uit de streek naar de stad kwam. 
 
.....
Impressie van de druk bezochte afscheidsbijeenkomst van sportschoolhouder
Youri Wladimirow van de sportschool in de Rijnstraat die Easyactive is gaan heten.


foto's © 12 januari 2020.
.....

De sportschool dateert van 1982 toen vader Spass en diens vrouw Gloria de school in de Rijnstraat opzette. Dat was nog lang vóór de tijd dat dit nu eigentijds  gezondheidsfenomeen als paddestoelen de grond uit rezen.
Voor allen is er maar één goeie sportschool. Dat komt mede doordat Youri en Natasja door hun sympathieke karakters, en hun professioneel leiderschap, ook voor die gemoedelijke sfeer zorgen. Voor Henk Engel aanleiding om zijn afscheidspeech met enkele anekdoten te larderen, zoals het feit dat de cardiologen van het Grôôt toentertijd hun hartfalenpatiënten naar Wladimirow stuurden. 'Daar zat ook de beste persoonlijke begeleiding. Youri durfde toen al zijn nek uit te steken door, in een tijd dat veel sporters stimulerende middelen gebruikten, zijn school daarvan probeerde te vrijwaren. Dat getuigt van lef en durf,’ aldus Engel.
 
Youri en Natsja Wladimirow -Steenbekkers naast oma Kathrien, die ook een beejte het middelpunt was op deze feestelijke middag in Silva Ducis.

foto © 12 januari 2020.
...............................................................

Een mooi en een niet onbelangrijk middelpunt was oma Katrien die nog de hartelijke woorden herhaalde die zij sprak toen zij onlangs met 22 sportdames aanzaten aan een dineetje: ‘Het is toch niet voor niks geweest.’
Het moment waarop Youri en Natasja de lijst met het geldbedrag en alle namen die daar aan bijgedrage hebben, bekijken.

foto © evert van zanten, 13 januari 2020.
Evert van Zanten behoorde met Harriëtte Kuipers, Wim van de Dungen en Henk Engel tot
de organisatie van de middag.

..........................................................

De gezellige middag werd in Silva Ducis in besloten kring afgesloten met een dineetje. Daar werd afgesloten met de woorden gericht aan Youri en Natsja gericht, dat beiden hun toekomst met optimisme tegemoet kunnen zien. ‘Jullie slaan een nieuwe fase in van jullie leven. Daar wordt je nog rijkere mensen van.’
Gezien de grote opkomst herhaalde Engel oma’s woorden nog eens: 'Dit is niet voor niks geweest'. 

Terug naar boven