Easy Active, sportschool in de Rijnstraat, plotseling gestopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2021 | Gewijzigd op: 08-03-2021
Sportschool Easy Active in de Rijnstraat is plotseling gestopt....

De Fitnessclub Easy Active Den Bosch op het einde van de Rijnstraat bij de Oosterplas is plotseling gesloten. Enkele leden merkten deze week al dat de alle instrumenten uit de sportschool waren gehaald. Pas vrijdag 5 maart 2021 ontvingen de leden een mail van de uitbaters van deze vestiging van de keten Easy Active, waarin de sluiting bekend werd gemaakt.
Redelijke redenen, maar ook tekortkomingen
Allereerst legt het Bossche team van Easy Active de reden bij de coronaepidemie Op de tweede plaats meldt zij dat de laatste tijd veel leden zijn afgehaakt. De inning van de maandelijkse contributie wordt [volgens het bericht] per 1 maart 2021 stop gezet. Veel leden hadden in de corona al hun lidmaatschap beëindigd.
.....................
Youri en Natascha Wladimirov op hun afscheid van leden/vrienden in Silva Ducis op 13 januari 2020. foto ©  paul kriele, 13 januari 2020.

Easy Active nam najaar 2017 de sportschool van Youri Wladimirov ‘Wladimirov fitness & welness’ voor Youri op ‘hoopvolle’, maar naar later bleek, niet waargemaakte afspraken, over. De keten was, onder die naam, de eerste in Brabant. Door Youri Wladimirov kreeg de sportschool, die zich kenmerkte door service en een deskundige begeleiding een vaste reputatie in Den Bosch. Ook communicatief was het team erg sterk. Kenmerken die helaas in de nieuwe opzet zo node werden gemist. Met de verkoop van zijn school en de overgang naar een franchise contract zijn Youri en echtgenote Natascha er achteraf gezien nog goed van afgekomen.

Historie sportschool ‘Fitnessgym Wladimirov’
De voorganger van ‘Wladimirov Welness‘ werd in 1982 in een pand in de Scheldestraat opgericht door de vader van Youri: Spas Waldimirov [*mei 1946] onder de naam ‘Fitnessgym’. Het was zijn initiatief dat logischerwijze aansloot bij zijn beroep als docent Lichamelijke Opvoeding. Spas gaf ’s winters ski-gym voor leden van de ANWB en van de Nederlandse skivereniging en zomers windsurfinstructie, zoals hij kort voor zijn ‘terugkeer’ naar Bulgarije [mei 2008], aan bastionoranje.nl vertelde. ‘In die tijd kende men nog geen fitnesscentra. Er waren wat particuliere initiatieven die meer leken op trainingsscholen voor bodybuilders. In de aanvang deed ik het instellen van de apparaten, waarvoor ik zelf voor de fabriek Rouwhorst het ontwerp had getekend, met de hand’ vertelde Spas, die toen al aangaf dat Nederland werd overspoeld met scholen eigendom van buitenlandse ketens bij wie het alleen maar om geld gaat. Zij verdringen de particuliere ondernemer.’

Terug naar boven