Vernieuwde winkeliersvereniging De Hinthamer

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-06-2014 | Gewijzigd op: 05-06-2014
Deze week is een vernieuwde winkeliersvereniging opgericht. Die vereniging komt voort uit de voorgaande vereniging van de Hinthamerstraat, maar is voortaan gekoppeld met de winkeliers van het Hinthamereind. De nieuwe naam is 'De Hinthamer, poort naar Jeroen Bosch'. De oude naam was Winkeliersvereniging Jeroen Bosch, die liep van bieb tot brug. Maar dat is nu van bieb tot volgende brug geworden, legt  Monique de Kleijn uit.

De oprichting vloeit voort uit het nieuwe ondernemersfonds SOF, dat onlangs door de gemeenteraad werd bekrachtigd. Het SOCH is een reclamebelasting voor evenementen, veiligheid en andere zaken tbv de winkeliers van de binnenstad.

Monique de Kleijn: 'Deze vereniging is dan ook bedoeld om bij de gemeente geld aan te kunnen aanvragen  voor eigen projecten. Dat behoort - volgens de regels -te gebeuren door minimaal drie winkeliers. Daarom is tot een cluster van twee winkeliersverenigingen overgegaan. Dat heeft meer leven in de brouwerij....'

De winkeliers van de Hinthamerstraat [l.] en Hinthamereinde zijn voortaan verenigd in één winkeliersvereniging 'De Hinthamer, Poort naar Jeroen Bosch'. foto's © paul kriele, 27 februari en 23 mei 2012.