'De Snoepboom' op Snellestraat 16 stopt.

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2018 | Gewijzigd op: 29-11-2018
De Snoepboom op Snellestraat stopt. Rtia van der Aa -van Alebeek stopt met haar snoepjeswinkel 'De Snoepboom' op Snellestraat 16.
Dat winkeltje is pas nog [januari 2018] verhuist vanuit de Hinthamerstraat !  De reden zegt  de Dungense Rita: de hete zomer en de gemeente die van alles verbiedt en alleen op de regeltjes let. De zaak sluit kort voor de kerst om alles uit te kunnen ruimen, maar officieel per 1 januari 2019.

Bericht van 1 januari  2018 De Snoepboom verhuist van Hinthamerstraat naar Snellestraat
De snoepzaak van de Dungense Rita van Alebeek 'De Snoepboom' op de Hinthamerpromenade ofwel 'onder de bogen', zoals de Bosschenaren die plek  kennen, verhuist eind januari naar de Snellestraat nr. 14. Daar zat de damenmodeboetiek'Liefste',  maar die zaak trekt  zich samen op het eerder van Jade gekochte pand op nummer 16. 'Je moet datgene doen,waar je goed in bent, ' zeggen Lieke Doomernik en Stephanie Greidanus eensluidend. 'Daarom concentreren we ons het leuke pandje op nummer 16 dat een paar jaar geleden werd aangekocht van Jade. Het is ook iets groter dan nr. 14.'  

'Onder de bogen' op de  Hinthamerpromenade  54.
Daar zit nog even De Snoepboom.
maar die vertrekt naar de Snellestraat 14. 
Snellestraat 16 vooraan, waar de damesmodezaak Liefste zit en nr. 14 daarachter, waar De Snoepboom komt. 
foto's © paul kriele, 11 januari 2018.

De zaak 'De Snoepboom' van Rita van Alebeek zit dan al  wel tweeëneenhalf jaar op een A-locatie, maar dat zegt niet alles, zo verontschuldigt Rita's collega zich voor hun vertrek. 'De Snellestraat is veel knusser. 'Bovendien zit hier een grote kelder onder die we helemaal niet gebruiken'.

Blijkbaar heeft de komst van Jamin even terug richting Markt, voor een terug slag betekent.
De heropening in de Snellestraat is op 2 februari 2018.

Het warme interieur van de damesmodeboetiek 'Liefste op Snellestraat 16, waar het duo Lieke en Stephanie  met veel plezier en enthousiasme  de scepter zwaaien.

foto © paul kriele, 11 janauri 2018.
...............................................................................................


Bericht van 30 juli 2015 Snoepboom opent 'onder de bogen' op Hinthamerpromenade
De 'Kaazzaak' van Jo Jo en Miep Heesbeen in de Hinthamerstraat die vorig jaar juni opende, is gestopt. Het pand ' onder de bogen' naast Xenos, krijgt de bestemming van Snoepzaak. 'Snoep en cadeaus'staat er op de winkelruit met als treffende naam 'De Snoepboom'. Daar vind je wel het e.e.a.,  maar niet duidelijk is wat deze onderneming verder in het land behalve in Amsterdam onderneemt.
Initiatiefneemster is blijkbaar Rita van Alebeek  uit Den Dungen. De 53-jarige heeft al een voorgeschiedenis als snoepjuffrouw o.a. bij TumTum.


Hinthamerstraat
'Onder de bogen' zeggen de Bosschenaren. Daar zat vanaf juni 2014 de 'Kaazzaak' van Jo Jo en Miep Heesbeen, die het helaas niet heeft gehaald.
In dat kleine pandje vestigt zich 'De Snoepboom'.

Rechts de nieuwe situatie en
onder de aankondiging van de Snoepboom.

foto's © paul kriele, 30 juli en 17 september  2015.

Terug naar boven