Dierenzaak Van Vugt op Hinthamerstraat 160 stopt.

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2015 | Gewijzigd op: 07-11-2015
Thea van Vugt en Nico Kroon stoppen met hun dierenspeciaalzaak Van Vugt op Hinthamerstraat 160. Zaterdag 28 november 2015 is hun laatste werkdag. Dat mag wel als je 70 bent. Ze gaan in hun Armadaflat van 'de ouwe dag' genieten met reizen en lekker eten thuis en buiten de deur. Hun  voorkeur is Azië, zowel qua eten als qua reisbestemming.
Sneu voor Dorus, hun agapornis [dwergpapegaai] die zó  thuis is en zó aanhankelijk dat hij op die momenten zeker zijn baasjes zal missen.

-Rechts: Het pand Hinthamerstraat 160, waar de zaak van Van Vugt  al jaren is gevestigd.
Maar het begon in 1949 in het aangrenzende pand
op nummer 158, waar tegenwoordig Kapper Laurent zit. 
 


Thea van Vugt en Nico Kroon stoppen met hun dierenspeciaalzaak op Hinthamerstraat 160.

foto's © paul kriele,  6 november 2015.

Dus er komt eind aan de van ouds gevestigde winkel. 
Vader Adrianus van Vugt begon 66 jaar geleden op nummer 158, waar nu kapper Laurent zit. Dat was nog de zaadhandel onder de naam Firma A. van Vugt & Zn. 'Nou,' reageert Thea , 'misschien dat die naam nog dateert uit de tijd van opa Van Vugt. Die had een water- en vuurhuis in de Diepstraat. Later begon opa een kwekerij in de Elzenstraat. Maar mijn vader heeft nooit een zoon gehad. Ik was de enige !'

Na  vijf jaar op nummer 158 te hebben gezeten, verhuisde de zaak in 1954 een deur verder, naar nummer 160. Daar begon Thea in 1982, na 20 jaar een trimshop in de Vughterstraat te hebben gerund. Die omslag kwam door het overlijden van haar vader Adrianus.

De zaak is in al die jaren niet veranderd: de indeling niet en de winkelschappen met de kleine laatjes en scheppen voor het vogelvoer evenmin. Maar dat is juist de charme van de zaak geworden. Alleen de klanten zijn anders. Het is meer een zaak geworden die gericht is op de verzorging van dieren dan op hun eten.


Zakje voor visvoer 
Vader Adrianus begon in 1966 de zaadhandel, maar van lieverlee, vertelt Thea, is het een dierenspeciaalzaak geworden.
Mijn vader stond in de eerste jaren ook nog op de Markt met zaden en bloembollen.

Kortom de deur van de dierenspeciaalzaak Van Vugt gaat voor goed op slot. Trouwens de naam dierenspeciaalzaak is wat overdreven, want er is nooit een dier in de winkel geweest, behalve ooit goudvissen.... en natuurlijk Dorus, die zich na zijn middagdutje op de schouder van Thea heeft genesteld...
Dan gaan beiden van hun pensioen genieten.

Terug naar boven