Nieuw eetcafé 'Warm Onthaal' op Hinthamerstr 187

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2009 | Gewijzigd op: 31-03-2011
Op Hinthamerstraat 187 komt de horecazaak Het Warm Onthaal. Dit eetcafé is een initiatief  van Gerwin Sleutjes en Tom Degen. De twee ondernemers, die nog werken aan een uitgebreide kaart, specialiseren zich  op broodjes en een dagschotel. De zaak is van 10-20.00 uur open. 
Eetcafé 'Het Warm Onthaal'  biedt bovendien plaats aan mensen die onder begeleiding opgeleid worden in het horecavak.
Het intiatief van Sleutjes en Degen was tweeledig: zelf een zaak opzetten en maatschappelijk iets te willen betekenen, aldus meesterkok Sleutjes. Samen met Tom Degen, die ervaring heeft als activiteitentherapeut met mensen met een psychische beperking en de stichting Warm Onthaal, zijn ze nog bezig met een verbouwing van het hoekpand Hinthamerstraat 187/ St. Jacobsstraat. Het streven is erop gericht om binnen 3 weken open te gaan en na Pasen de officiële opening te doen.

Hierboven:  Sandra Bossink, voorzitter van de Stichting Het Warm Onthaal en Gerwin Sleutjes die met Tom Degen een voor iedereen toegangelijk commercieel eetcafé gaan opzetten op Hinthamerstraat 187, waar mensen met een maatschappelijke achterstand begeleid worden naar werk in de reguliere arbeidsmarkt

Rechts: Nicole de Koning, van de stichting Werkcarrousel, die samen met andere begeleidingsorganisaties bemiddelt bij plaatsing van deze groep mensen.

De stichtingsvoorzitter Sandra Bossink geeft aan dat deze opzet uniek is voor de stad. 'Er  zijn  wel re-integratieprojecten, maar met Het Warm Onthaal is sprake van een begeleiding/tevens opleiding in een commercieel bedrijf.  De gasten merken in feite niets van dat specifieke aan dit opzet. Immers we bieden onze gasten kwalitet.  Dat hoort nu eenmaal bij een commercieel opgezette horecazaak. Enig verschil is dat we deze mensen met een maatschappelijke achterstand een extra steuntje in de rug bieden voor hun terugkeer op de reguliere arbeidsmarkt
Daartoe zet Nicole de Koning van de Stichting Werkcarrousel zich in. Van een dergelijke aanpak  zijn al voorbeelden, zoals de KC-markt even verderop in de Hinthamerstraat en de Kringloopwinkel 'de Kleine Beurs' in Rosmalen [Molenhoek]. Maar er is de ambitie dit breder maatschappelijk te trekken zodat ondernemers open staan voor mensen met en kleine beurs. 
De Koning noemt het voorbeeld van bewoners van het aangrezende Antoniegaarde voor wie de KC-markt met zijn laagprijsiveau een uitkomst is.
De Koning geeft  aan dat de naam Werkcarrousel erop duidt dat alles draait om mensen met een kleine beurs.
'Als je al voor een specifieke doelgroep werkt, waarom zou je dan klanten met een kleine beurs uitsluiten?'
Voor info over de Werkcarrousel 

Met dit bericht is een eerdere publicatie over een sociaal restaurant in dit perceel,  komen te vervallen.





Terug naar boven