Pearly King op Hinthamerstr.138: mooiste pandje, mooiste winkel

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2016 Interieur van Pearly King herenkleding 

Het interieur van het historische pand Hinthamerstraat 138, waar met behoud van de muurschilderingen en de houten lambrizering de herenmodezaak Pearly King is ingericht.

-Boven De winkelpui van Hinthamerstraat 138.

-Links boven : De koffiecorner.

Links onder de bedrijfsleider Arie Verwers.


foto's © paul kriele, 30 april 2016.
   


Bericht van dinsdag 26 april 2016 Opening Pearly King herenkleding op Hinthamerstraat 138
Donderdag 28 april 2016 opent op Hinthamerstraat 138 de herenkledingzaak Pearly King*. Dat is het pand van Hendrik de Keizer, dat eerder bijna was uitgeroepen tot 'het mooiste pand van Nederland'.
De 29-jarige Arie Verwers, die al jaren retailervaring heeft opgedaan bij onder meer Sting en Tommy Hilfiger, gaat de zaak met costuums en accessoires, zoals riemen en horloges.
Aangezien nummer 138 een monument is moet er omzichtig met het interieur worden omgegaan. Maar ondanks, of juist door dat  historisch accent komt er een volwaardige en sfeervolle herenmodezaak uit de verbouwing en inrichting te voorschijn.
Den Bosch heeft de eerste Pearly King kledingzaak met Toon Boonen als de eigenaar.

Voor de site van de Herenkledingzaak Pearly King zie www.pearly-king.com

Op Hinthamerstraat 138, het bijna
mooiste pand van Nederland,
daar gaat zich de eerste 
herenkledingzaak Pearly King vestigen
.

foto © paul kriele, 25 april 2016.


*De naam Pearly King is oorspronkelijk afgeleid van een Engelse liefdadigheidinstelling met Emil Veinedotter aan het hoofd. Deze sociaal-caritatieve instelling is een paar honderd jaar geleden ontstaan uit de opbrengst van de vracht van een in de Thames gezonken Japans zeevaardersschip waaruit zilver, sieraden en met name parels voor de koning naar boven kwamen. De naam van de instelling is van die kostbare vracht afgeleid.
Maar de herenkledingketen staat daar verder los van !Terug naar boven