Winkeliers Hinthamerstr. starten Boschpromotie

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2009 | Gewijzigd op: 22-03-2009
In de Hinthamerstraat hebben de gezamenlijke winkeliers op maandagmorgen 16 maart 2009  als eerste promotie van het Jeroen Boschjaar [2016] door Riant verhuur een dertigtal banieren met Jeroen Boschtaferelen opgehangen.
foto's © paul kriele, 16 maart 2009.
Op de foto's [rechts] de ondernemers Roman Jekantz de gameszaak 'De Dobbelsteen' en Theo op 't Hoff van Sundays zonnestudio. In de gondel staan Joriaan Hoefnagel en Laurens Broumels van het M[anagement] E[economie] C van Avans. Beiden zijn stagiaires van Paviljoen De Regenboog.

Maandagmorgen 16 maart 2009 is in de Hinthamerstraat een reeks van 30 banieren opgehangen met taferelenvan werken van Jeroen Bosch. Met een van Riant verhuur gehuurde hoogwerker werden enkele studenten [Juriaan Hoefnagel en Laurens Broumels] ingezet omdat klusje te klaren.
Deze promotie is een eerste actie van de 50 deelnemende winkeliers uit de straat in de aanloop naar het Jeroen Boschjaar in 2016. De 50 winkelliers, die elk alvast 50 euro bijdroegen, werken hierin samen met het Jeroen Bosch Art Center, die mede-aandeelhouder is bij deze sponsoring. De kosten zijn begroot op  € 5.000.
Monique de Kleijn van de gelijknamige bloemisterij legt uit dat er nog meer acties zullen volgen, zoals op 22 maart het beklimmen van de toren van het JBCentrum in combinatie met een [kinder] fotowedstrijd, het rijden van een klassieke paardentram en spelletjes op het JB-plein ism de gameszaak 'De Dobbelsteen.' 
Mogelijk wordt de -oude- winkeliersvereniging, die aangesloten is bij de Ondernemersvereniging Hartje
's-Hertogenbosch, onder de naam Jeroen Bosch herboren.