Johan Vlemmix bezoekt 'Heren van 's-Hertogebosch' in Hinthamerstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-09-2017 | Gewijzigd op: 12-11-2017
Vanmorgen -woensdag 20 september 2017- kwam -voor Eindhovenaren -de bekende Johan Vlemmix* naar Den Bosch. Het Eindhovense magazine 'Licht' maakt een reportage rond Vlemmix. Deze kunstenaar, musicus en  componist was mede op verzoek van Bart van den Hoven uitgenodigd. De exentrieke schoenwinkelier, die even exentrieke schoenen verkoopt heeft een winkel op Hinthamerstraat102, vlak voor de Louwsche Poort. De naam..? 'De Heeren van 's-Hertogenbosch' Die naam vond ik sjiek.' 

Die ontwerpen in zijn trendy winkel zijn erg kleurrijk en hebben vaak bijzondere printen. Er zit een succesvolle reeks Oeteldonkse schoenen bij die dit jaar met carnaval liep als een trein,' zegt Van den Hoven, die voordat hij schoenwinkelier was adviseur bij de DELA...

*Zie cv van Johan Vlemmix


Hinthamerstraat 102

-Links boven: Schoenwinkelier
Bart van den Hoven met Johan Vlemmix.

-Boven: De gevelrij in de Hinthamerstraat  met
op 102 de schoenwinkel 'De Heeren van 's-Hertogenbosch'.

-Links onder: De Oeteldonkse herenschoen.
 

foto's © paul kriele, 20 september 2017. 
........................................................................................................

Hoe hij hier biigekomen is..? 'Ik houd van schoenen en in  Den Bosch was er op dit gebied niets voor handen,' aldus de ondernemer die ook nog kunstzinnig is aangelegd. Dat blijkt ook nog eens uit de grote taferelen aan de muren van zijn winkel. Die zijn van de kunstenaar Toine Vorstenbosch uit Veghel.
Maar teurg naar Vlemmix.  Van den Hoven gaat binnenkort met Johan Vlemmix naar Eindhoven om daar ook zijn bijzondere collectie te promoten. 'Den Bosch is mijn zaak De Heeren van 's-Hertogenbosch' was al wel hier bekend, maar daarbuiten  kan er nog wel iets bij..'.
Tja en dat komt allemaal  in het  Magazine 'Licht'. 

*De cv van Johan Vlemmix

Vlemmix groeide op in Eindhoven. Na de middelbare school  en nog een opleiding was hij sinds 1989 onder meer handelaar in tweedehands auto's. Vlemmix kreeg bekendheid door zijn medewerking aan het TROS televisieprogramma ‘Te land, ter zee en in de lucht’. De eerste jaren als deelnemer, later als starter en jurylid. Rond 1996 kwam hij in de publiciteit met een fanclub voo Emily Bremers, die toentertijd een relatie had me prins Willem-Alexander.’

Vlemmix woont een oud politiebureau in Eindhoven dat hij liet verbouwen tot  ‘Paleis Soestdijk’ 

-In 2002,2003 en 2012 deed  hij met de Partij voor de Toekomst mee met d Tweede Kamerverkieziingen. Maar behaalde geen  zetels.-In 2004 had Vlemmix me Herman Berghuis bescheiden carnavalshitje.

-Op 14 november 2005 voerde Vlemmix –in Eindhoven- de gulden- zogenaamd -weer in als betaalmiddel.

-In juni 2006 haakte Vlemmix in op de toenmalige wuppierage met de single 'Allemaal wuppies'. Maar kreeg de eigenaar van de wuppie, promotiebedrijf Interall, aan zijn broek ivm de merkrechten. De rechter stelde Interall in het gelijk.

- Op 27 augustus 2006 nam Vlemmix officieel afscheid van de Nederlandse showbizzwereld In het televisieprogramma Pauw & Witteman van 13 september 2006 nam Vlemmix afscheid van het bekende Nederlanderschap. Later kwam hij terug op zijn toezegging.

-Half september 2007 nam hij met Dick T(reesie) het lied Niet links, niet rechts  op om  Rita Verdonk een hart onder de riem steken nadat ze in september 2007 uit de VVD-fractie was gezet.

-In het najaar van 2007 nam Vlemmix met Nol Roos. Een bussie vol met Polen' dat met een vroege carnaval in 2008  een bescheiden succes werd: 35e positie in d Top 40.

 -In juni 2008 opende  Vlemmix om het rookverbod in de horeca te omzeilen, een zelfbedieningscafé dat hij ondersteunde  met de het door de band Rampzalig opgenomen nummer Ik Rook Niet op. 

-Met  carnaval van 2010 kwam hij samen met Peter Nuninga onder de naam De zakkenvullers, met de carnavalshit Dushi je pokkie is Foetsie.

-Op 9 september 2006 meldde  De Telegraaf dat Vlemmix in de jaren tachtig was veroordeeld wegens verboden wapenbezit. Vlemmix verzamelde al sinds zijn veertiende vuurwapens. Nadat een oplettende ex-werknemer de politie had getipt, viel deze in 1981 met een arrestatieteam de winkel van Vlemmix binnen en werd zijn verzameling in beslag genomen. Op 30 oktober 1984 veroordeelde het gerechtshof van Den Bosch Vlemmix tot vier maanden waarvan drie voorwaardelijk. Zijn straf, 28 dagen na aftrek van voorarrest, zat hij uit in gevangenis Ter Peel in  Evertsoord, waar hij op 20 oktober 1985 werd ontslagen.

-Eind 2009 startte Johan Vlemmix een internettelevisie-project onder de naam Studio Vlemmix. Hierbij konden de kijkers via live streams de makers en het personeel 24 uur volgen.

-In april 2017 verbrak Vlemmix het wereldrecord van 'de langste tijd in een attractie' in een reuzenrad op de pier vaScheveningen.Terug naar boven