Boekenzaak Sterk in Hinthamerstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2008 | Gewijzigd op: 20-07-2008
Op Hinthamerstraat 125 vestigt zich in voorheen World of Walking en daarvoor Slagerij Dirriwachter een ramsj boekenwinkel van Peter van de Velden.
Tot 1 juli is het een ramsjzaak en vanaf die datum boekenwinkel Sterk. Dat is een traditionele boekenwinkel met alle genres en de nadruk op hoogwaardige ramsj, aldus de initiatiefnemer Peter van de Velden. ’In Utrecht is een Sterk boekenwinkel onder de Domtoren, in Den Bosch komt er een onder de toren van de Sint Jan Eindhoven krijgt straks een Sterkzaak bij de Catharinakerk. Rogier van de Valk gaat de Bossche vestiging leiden. De uit Breda afkomstige Van de Velden is geen onbekende in de stad want in de jaren 90 startte hij een ramsjzaak op Hinthamerstraat 90, dat toen nog het Zwarte Schaap heette. Uit die opzet is de boekenketen Expo gegroeid die op z’n hoogtepunt 140 winkels telde.

Hinthamerstraat 125, voorheen World of Walking en daarvoor de Dirriwachter, nu een ramsjboekenzaak Het Zwarte Schaap, de eerste zaak van Peter van de Velden, waaruit de Expo-keten groeide.
Nu is op dit perceel [Hinthamerstraat 90] Replay Video gevestigd.

- foto's © paul kriele, 11 april 2008.