Hinthamerstraat : twee nieuwe zaken en eentje verhuist

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2019 | Gewijzigd op: 22-02-2019
In de Hinthamerstraat zijn twee nieuwe zaken gekomen: een herenmode+ damesmodezaak voor jongelui: Drop Out en een barbershop New Face.
De Barbershopzaak vlak naast de Zusters van de Orthenpoort,  heeft een uitgebreid pakket aan diensten:  naast knippenen scheren ook warme stoom scrabs masks en voor vrouwen epileren e.d. 

Bloemsierkunst  De Kleijn gaat binnenkort in dezelfde straat verhuizen ... 

Bloemsierkunst De Kleijn 
-Monique de Klein houdt het nog even vol in haar winkel op Hinthamerstraat 136. Binnenkort staat haar in de Muzerije een nieuwe toekomst te wachten.
-Rechts: De nieuwe locatie in de Muzerije. 
-Rechts boven: De huidige winkel van
Monique de Kleijn op nummer 136.
 
foto's ©paul kriele, 15 december 2018 [boven]en 20 februari 2019 [r.] .


Voor Monique de Kleijn van de Bloemsierkunst De Kleijn is de kogel door de kerk. Haar zaak op Hinthamerstraat 136 verhuist binnenkort naar de Muzerije.  Daar krijgt de bloemenzaak een grote kamer [voorheen klaskokaal van de r.k.  lycea] aan de straatzijde.
Dat wordt een meer ambachtelijk -wel afgesloten- atelier. Monique zegt dat he tgeen winkel is en zij alleen aanwezig is als er opdrahcten zijn.
Wat 'atelier' betreft: daar lag voorheen in de winkel ook het accent op en navenant ook de inkomsten.
Monique is erg verguld van deze locatie die dichterbij de markt zit en in de loop zit en middenin een druk cultureel gebeuren. De bloemenvrouw is al meerdere jaren bezig met de toekomst van haar zaak. Ze had al de gedachte meer nog met alleen een atelier door te gaan. Daar kwam ineens het aanbod van de Muzerije langs.
Haar pand op Hinthamerstraat nummer 136 staat vanaf november 2018 te koop: of apart de winkel, of apart het boven huis,of alles in één.

Kapperszaak New Face op Hinthamertsraat 130
 
Het front van de nieuwe herenkapperszaak New Face
op Hinthamerstraat 130
en de prijslijst van de diverse diensten die de zaak aanbiedt. 

 
foto's ©paul kriele,  20 februari 2019.

Heren en damesmodezaak Drop Out op Hinthamerstraat 137
............
Winkelpui en interieur van de nieuwe, op een jeugdig
publiek afgestemde modezaak Drop Out op Hinthamerstraat 137.


foto's © paul kriele, 20 februari 2019.
....................................................................................................................
.
 
Op Hinthamerstraat 137, daar waar op de hoek met de Clarastraat jaren terug ook al  de herenmodezaak Meeuwis zat, is opnieuw een modezaak gekomen. Het betreft Drop Out met mode voor jongelui onder de 30. Drop Out biedt de  bekende merken voor deze doelgroep aan, zoals
onder meer AB, Pure White, Ballin, Gucci en Philipp Plein.

De initiatiefneemster, Emma Huijbregts die afkomstig is uit Beek en Donk, vond in de Hinthamerstraat een uitgelezen pand voor deze kleding in hoog segment.  De zaak is in geheel eigen stijl ingericht met opvallend  kleurrijk en origineel winkelmeubiliar dat afgestemd is op de jeugd. Het is een ontwerp van Marieke van Hamond die in de stad al aan meerder zaken een facelift gaf.  Een kleine rodngang in deze hippe modezaak die door Marieke van Hamond erg vindingrijk is verbouwd, overtuigd ons dat de collectie caps en schoeisel inderdaad op jongeren is gericht. 


Terug naar boven