Bloemsierkunst Monique de Kleijn na 40 jaar naar Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-09-2020 | Gewijzigd op: 09-09-2020
Bloemsierkunst Monique de Kleijn verhuist niet naar  Babel [voorheen de Muzerije], maar naar het Moleneindstraat 1 in Vught.
Monique de Kleijn verhuist met haar zaak Bloemsierkunst de Klein naar Vught.
foto © paul kriele, 15 december 2018. 

Na 40 jaar in de Bossche binnenstad gezeten te hebben, met haar winkrl en atelier, gaat Bloemsierkunst Monique de Kleijn binnenkort verhuizen naar het Moleneinstraat 1 in Vught. De Klein begon bij bloemist Henderson in 1978, verhuisde mee naar de Hinthamerstraat in 1987 en ging in 1998 mee in een VOF en werd tenslotte in 2001 zelfstandig.Tezamen een periode van 40 jaar die ze achterlaat, maar ook de Bossche binnenstad.
Voor de sfeer van die stad en met name voor [een verbetering van de] Hinthamerstraat] heeft zij zich jaren ingezet. Maar met weinig geluk en weinig echte medewerking,  noch van collegae, noch van de gemeente. Die zit klem met twee coffeeshops, maar die zet zich ook op het verkeerde been. Ambtenaren achter het bureau willen van de Hinthamerstraat een 'belevingsstraat' maken. Tja, met wat..? Niet met een genre winkel die daar bij past.
Met deze verhuizing op locatie Moleneindstraat 1, dichtbij de oude Liduinaschool waar ook ambachtslieden en creatievelingen zitten, gaat ze naar haar persoonlijke ambitie en smaak -ook qua uren iets minder- werken in een atelier. Monique wil ook meer aandacht geven aan haar klanten en de opdrachten. Niet  in een winkel, want die werd niet op waarde geschat. Bij die omslag is ze ook al bezig met een nieuwe website. 'Zo krijg ik ook meer tijd voor dingen die ik leuk vindt,' zegt de gedreven bloemiste, ook bestuurslid van Hartje 's-Hertogenbosch, of wordt het Vught....? 

 
Bericht van 20 febuari 2019: Verhuizing Bloemsierkunst Monique de Klein naaar Muzerije 

Bloemsierkunst  De Kleijn gaat binnenkort in dezelfde straat verhuizen ... 

Bloemsierkunst De Kleijn 
-Monique de Klein houdt het nog even vol in haar winkel op Hinthamerstraat 136. Binnenkort staat haar in de Muzerije een nieuwe toekomst te wachten.
-Rechts: De nieuwe locatie in de Muzerije. 
-Rechts boven: De huidige winkel van
Monique de Kleijn op nummer 136.
 
foto's © paul kriele, 15 december 2018 [boven]en 20 februari 2019 [r.] .


Voor Monique de Kleijn van de Bloemsierkunst De Kleijn is de kogel door de kerk. Haar zaak op Hinthamerstraat 136 verhuist binnenkort naar de Muzerije.  Daar krijgt de bloemenzaak een grote kamer [voorheen klaskokaal van de r.k.  lycea] aan de straatzijde.
Dat wordt een meer ambachtelijk -wel afgesloten- atelier. Monique zegt dat he tgeen winkel is en zij alleen aanwezig is als er opdrahcten zijn.
Wat 'atelier' betreft: daar lag voorheen in de winkel ook het accent op en navenant ook de inkomsten.
Monique is erg verguld van deze locatie die dichterbij de markt zit en in de loop zit en middenin een druk cultureel gebeuren. De bloemenvrouw is al meerdere jaren bezig met de toekomst van haar zaak. Ze had al de gedachte meer nog met alleen een atelier door te gaan. Daar kwam ineens het aanbod van de Muzerije langs.
Haar pand op Hinthamerstraat nummer 136 staat vanaf november 2018 te koop: of apart de winkel, of apart het boven huis,of alles in één.

Kapperszaak New Face op Hinthamertsraat 130
 
Het front van de nieuwe herenkapperszaak New Face
op Hinthamerstraat 130
en de prijslijst van de diverse diensten die de zaak aanbiedt. 

 
foto's ©paul kriele,  20 februari 2019.

Heren en damesmodezaak Drop Out op Hinthamerstraat 137
............
Winkelpui en interieur van de nieuwe, op een jeugdig
publiek afgestemde modezaak Drop Out op Hinthamerstraat 137.


foto's © paul kriele, 20 februari 2019.
....................................................................................................................
.
 
Op Hinthamerstraat 137, daar waar op de hoek met de Clarastraat jaren terug ook al  de herenmodezaak Meeuwis zat, is opnieuw een modezaak gekomen. Het betreft Drop Out met mode voor jongelui onder de 30. Drop Out biedt de  bekende merken voor deze doelgroep aan, zoals
onder meer AB, Pure White, Ballin, Gucci en Philipp Plein.

De initiatiefneemster, Emma Huijbregts die afkomstig is uit Beek en Donk, vond in de Hinthamerstraat een uitgelezen pand voor deze kleding in hoog segment.  De zaak is in geheel eigen stijl ingericht met opvallend  kleurrijk en origineel winkelmeubiliar dat afgestemd is op de jeugd. Het is een ontwerp van Marieke van Hamond die in de stad al aan meerder zaken een facelift gaf.  Een kleine rodngang in deze hippe modezaak die door Marieke van Hamond erg vindingrijk is verbouwd, overtuigd ons dat de collectie caps en schoeisel inderdaad op jongeren is gericht. 


Terug naar boven