Later, bij hele aanpak binnenstad, ook aanpak Hinthamerstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2021 | Gewijzigd op: 08-03-2021
B&W hebben na een proef met de afsluiting van de Hinthamerstraat [15 juli tot 15 oktober 2020], om te onderzoeken of de veiligheid en leefbaarheid werd verbeterd,  dat dit voor de straat en omgeving ook zo was. Maar het was geen structurele oplossing voor een groter deel van de binnenstad. Daarom wacht een aanpak van de Hinthamerstraat op een  bredere visie en aanpak van de binnenstad, waarvoor nu een plan wordt uitgewerkt. Daarin gaat ook een aanpak van de coffeeshops mee spelen.

Bericht van 10 juli 2020 B&W besluit Hinthamerstraat 's-nachts definitief af te sluiten


De Hinthamerstraat wordt vanaf 15 juli-15 oktober 2020 van 18.00 tot 02.00 uur [einde horeca] voor gemotoriseerd verkeer afgesloten, zo meldt &W.  Op koopavond gaat de afsluiting om 21.00 uur in. Er zijn groepen die wel toegang krijgen.*
De afsluiten geberut op de hoek Hinthamerstraat bij het kruispunt met de Zuid-Willemsvaart  met hekken en verkeersregelaars. In overleg met belanghebbenden gebeurt afsluiting ook: Bethaniestraat hoek Bazelaarstraat met een paal. De Windmolenbergstraat afsluiting met een paal.

*De verkeersregelaars laten de volgende groepen wel toe: hulp- en nooddiensten openbaar vervoer (regio)taxi’s invaliden met invalidenparkeerkaart bewoners/bedrijven met een parkeervergunning in de zones in en rond de Hinthamerstraat bevoorradingsverkeer houders van een pas voor het selectief toelatingssysteem (pyramide) in de Torenstraat en Hinthamerpromenade enkele bewoners van de Hinthamerstraat die een parkeerplaats op eigen terrein hebben, maar geen vergunning.Hinthamerstraat (avond en nacht) dicht per 15 juli 10 juli 2020 

Bericht van 11 juni 2020 Voorstel gemeenteraad; Hinthamerstraat 's-nachst af te sluiten 
 
Monique de Klein en Ton Kranenburg bestuursleden van Hartje Den Bosch, hebben zich in tegenstelling tot de  politiek [o.a. D66 en CDA] -steeds verzet tegen afsluiting maar zijn wel voorvechters van een veilige en leefbare Hinthamerstraat .

foto © paul kriele, 20 februari 2019.
.........................................................
Nagenoeg de gehele gemeenteraad,  met uitzondering van de PVV,  is dinsdagavond 10 juni 2020 akkoord gegaan met het [al op 26 mei 2020 aangekondigd] voorstel van  CDA en D66 om de Hinthamerstraat  nog vóór 1 juli 's avonds en 's nachts af te sluiten voor autoverkeer.  Dat gebeurt volgend op een reeks ongelukken  of bijna ongleukken, maar vooral door drukte, onbehoorlijk verkeersgedrag en intimidaties van voornamelijk coffeeshopsbezoekers. Ook de Hekellaan en de Zuid-Willemsvaart worden bij die afsluitingsmaatregel betrokken.
Het nevenstaand effect is dat de gemeente met de ondernemers gaan bekijken hoe de vrijgekomen ruimte benut kan worden voor bijv. terrassen of andere activiteiten.
Ook is toegezegd de verplaatsing te onderzoeken  van de twee coffeeshops.
 

Terug naar boven