Vughter-& Hinthamerstr. toenemende tendens naar woonfunctie

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2021 | Gewijzigd op: 26-08-2021
Eind november 2020 meldden we dat in de Vughterstraat veertien panden leeg kwamen te staan of dat er sprake was van leegstand. 
Intussen valt er ook in de Hinthamerstraat een tendens waar te nemen van overgang van winkel naar woonfunctie. Daar staan al rond de 10 panden leeg, terwijl landelijk de winkelleegstand terug loopt, behalve in de grote steden.

In dit artikel vindt u onder 'Situatie Hinthamerstraat' het in november 2020 geplaatste artikel over de situatie in de Vughterstraat.

Aan vulling door gemeente
O
p monderstaand overzicht [Vughterstraat en Hinthamerstraat] vult de gemeente - bij navraag- nog aan:
Over 2021:
Vughterweg 26, Hinthamereind 55, Hinthamereind 66 [voornmalige drukkerij Van Dijk & Van Hees] 11 woningen, Brede Haven 12 [voormalig restaurant] twee woningen en Hildebranbdstraat 14  vier woningrn.

in 2020 waren dat:  De Gruyterepassage vijf woningen [ in voormalige winkel] , Barbarapaats [plan Geertru  kantoor en winkel] 28 woningen, Nieuwstraat 20 [ was geen winkelpand voorheen in gebruik als GZG-poli of dokterswoning],  Hinthamereinde 6 [twee woningen in achterste deel van winkelruimte] .
In 2019 waren dat: Barbaraplaats nummer 2 twee woningen in voormalige winkel 8 woningen .

Situaties waar niet staat geregistreerd of er voor de datum een winkel is geweest:
2019
Burg Loeffplein nr. 77 [ zijstraat naar Hotel Central]: 1 woning, St. Josephstraat nummer 12 bestaand herenhuis:  twee woningen,
2020
Visstraat 55  voormalig bankgebouw 11 woningen, en Berewouthof nieuwbouw van drie woningen,
2021
Nieuwstraat nr.24: herenhuis en deels nieuwbouw:  drie appartementen en St.Jorisstraat  op nummer 72 keuken van voormalig klooster naar 1 woning  

Situatie in de Hinthamerstraat
 
-Bovenaan: Achterin de Hinthamerstraat naast Van Prooyen bloemenzaak de nrs. 198 en 202. Het  linkerpand, eerder gekocht door Karel Greven nu in de verbouw voor woning.
-Daaronder:  Nummer 112 Massagesalon Den Bosch vergunning aangevraag voor wonen.
-Vervolg direct hierboven: Nummer 138 voorheen kledingzaak.Het pand is van de Stichting Hendrik de Keizer: lna wisselende verhuur leegstand.
-Direct hierboven: Naast Reinier van Arkel: nummere 199 Van Prooyen leegstand. Links ernaast was de voormalige KC supermarkt, die werk bood aan moeilijk plaatsbare personen.  Dat pand op nummer 201 kreeg na de sluiting in oktober 2021 een woonfunctie.
-Hieronder: Nummer 212, een pand van Jack Vogel [voorheen de houten speelgoedzaak] leegstand.
-Daaronder: De nummers 132 voormalige Turkse kapsalon: leegstand.  Op nummer 134 A  leegstand en erboven de nrs. 134 A en B twee appartementen.Links er naast [nummer 132] voormalige Turkse kapper: veranderd in woonfunctie.
-Onderaan: De nummers 152 leegstand en nummer 154: voormalige Turks cafe later shoarmazaak, op de nominatie tot verbouwing naar woning.
foto's © paul kriele , 20 augustus 2021.

Achter het  Wilt Varken
Op Achter het Wilt Varken 6, heeft Pierre van Grinsven [75 jaar] zijn pand [voorheen een herenmode zaak] ingrijpend laten verbouwen tot woonhuis. Vanuit  de Herven gaat hij daar met echtgenote Trees wonen. Dat pandje betrok hij als eerste winkelier van het nieuwe winkelcentrum Lombardje in 1983.
Na de Herven het nieuwe woonhuis van Pierre en Trees van Grinsven in Pierre's voormalige herenmodezaak uit de jaren 80-90. foto © paul kriele, 16 augustus 2021.

Situatie in de Vughterstraat eind november 2020.
Eind november 2020 zagen we dat sommige winkels in de Vughterstraat stoppen en het pand een woonhuis wordt.

Vughterstraat 96 Biggie Best, voorheen juwelier Nouwens/Houdijk op nummer 73 en Le Garderobe op nummer 127. Daar kan aan toegevoegd worden Hooge Steenweg 13 Vera Mode waar – in dit geval- de etages tot appartementen worden verbouwd .

Er is ook een zaak bij die is overgenomen en verhuist  naar een ander [nog onbekend pand], zoals de Hair Self Shop op nr 87 die is overgenomen door Superstore for Hair, voorheen Medusa. 
.......................
Vughterstraat 87: Hair Self Shop die is overgenomen door Superstore for Hair, voorheen Medusa.   foto © paul kriele, 24 november 2020.
Winkelierster en al 32 jaar dé deskundige op haargebied en haar verzorging, Miriam Rijnbout vertelt dat ze voor eind dit jaar het pand moet hebben verlaten Dat wordt erg spannend. Maar ik zelf stop niet. Ik ben met mijn werk voorlopig nog niet klaar'.

Er zijn ook zaken die leeg komen te staan zoals Thuis Interieurs op nummer 100.
-Hierboven Thuis Interieurs, een zaak op nummer 100, die stopt. Rechts ernaast staat nog steeds Restaurant  Kek in de panden 'De Vier Azen' leeg. Het ging voorjaar 2020 failliet.
-Hieronder: Biggie Best op nummer 96, een zaak in luxe linnengoed.  Dat pand krijgt een woonhuisfunctie.  
foto's ©paul kriele, 24 november 2020

Nog meer de woonhuisfunctie die terugkeert op Vughtertsraat 127, waar Le Garderobe in zit. En de voormalige juwelierszaak van Nouwens en Houdijk op nummer 73.
 
-Hierboven: Le Garderobe op Vughterstraat 127
-Onder: Vughterstraat 73, voorheen juwelier Nouwens en Houdijk,  een pand dat ook, net zoals 127 de woonfunctie terug krijgt.
. foto's © pau kriele, 24 november 2020 [onder] en 
.................................


Nieuw is de Sunshine pop-up store op Vughterstraat  139 hoek Achter de Boomgaard
De Pop-upwinkel was voor heen het reisbureau Official Travel Company. Maar verkoopt voortaan accessoires en andere benodigdheden voor op reis, zoals koffers, puzzles, sjaaltjes, rugzakken en campeerbenodigheden. Er is ook een hoek met uiteenlopende wijnen. Over die nieuwe weg die hij door corona is ingeslagen, dat alles vertelt Rob van Helvoort,  als een creatieve reisagent, aan een redacteur van het Brabants Dagblad.
Het reisbureau voorheen Official Travel Company op de hoek Achter de Boomgaard dat als The Sunshine Pop-up store door de coronacrisis een nieuwe maar toepasselijke weg is ingeslagen. © paul kriele, 24 november 2020. 

 

Terug naar boven