Vestiging van Jumbo op de Hinthamerpromenade gaat niet door

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2021 | Gewijzigd op: 13-08-2021
De vestiging van Jumbo op de Hinthamerpromenade gaat niet door. Jumbo heeft zelf de vergunningaanvraag voor die locatie ingetrokken.
Niet bekend is bij de gemeente wat de reden is van die intrekking. De omwonenden hadden bij monde van advocaat Posset van Snijders Advocaten bezwaar gemaakt. Die betreffen het laden en lossen, drukke toeloop van klanten en het stallen van fietsen voor hun deuren, aldus Posset die niet eens met Jumbo over bezwaren in gesprek is geweest.

 Bericht van 16 mei 2021 Buurtbewoners maken bezwaar tegen komst supermarkt van Jumbo
Het is nog lang geen gelopen race dat Jumbo City naar de Hinthamerstraat komt. Dat vertelt in het kort de eigenaresse van het Hotel City Center op Hinthamerstraat 63- 65 met de  ingang in de Kerkstraat. Daar gaat zich volgens een bericht van de gemeente een Jumbo City vestigen.
 Naast het bezwaar dat hoteleigenaresse Patty van Leeuwen tegen de komst van een supermarkt onder haar hotel heeft, blijkt ook de buurt vanwege de overlast die een super met zich meebrengt, tegen is.

De gemeente kan dan wel een omgevingsvergunning publiceren, maar het is nog geen gelopen zaak als Jumbo niet aan de voorwaarden voldoet.
Het blijkt dat Jumbo al meer dan een jaar probeert zich op deze locatie met een Jumbo City te vestigen.

Bericht van 15 mei 2021 Jumbo City gaat zich op Hinthamerstraat 65 vestigen.
Op Hinthamerstraat 65, voorheen de modezaak Didi en daarvoor de ingang [en deel] Eurohotel, gaat zich een Jumbo City vestigen. Er is al een Jumbo City in de Visstraat. Het pand is al ontruimd op geleverd, maar moet nog helemaal tot supermarkt worden ingericht.
Hinthamerstraat 63-65, voorheen het front van Eurohotel, later modezaak Didi.
foto © paul kriele, 8 januari 2020