Op Hinthamerstraat 138 'Mijn Pronkstuk' geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-09-2022 | Gewijzigd op: 09-09-2022
'Mijn Pronkstuk' heet de nieuwe winkel op Hinthamerstraat 138  in onder meer opgezette dieren, maar ook curiosa, antiquiteiten en design spullen
.
'Mijn Pronkstuk',  zo heet de nieuwe winkel op Hinthamerstraat 138 [vroeger de woninginrichtingszaak van Vorst] Het is een rijksmonument  onder beheer van de stichting Hendrik de Keijser.'Mijn Pronkstuk zit  in het tweede pand van rechts.
'Daar krijgen dode dieren een tweede leven.  Zo staat het ook op de aankondiging van Mijn Pronkstuk: ‘Om hun schoonheid te tonen’.
-Hieronder: Liz Derks van 'Mijn Pronkstuk' op Hinthamerstraat 138. 


foto's © paul kriele, 9 september 2022. 
................................

Bij het binnenkomen van het rijksmonument op nummer 138 wordt je meteen al met opgezette dieren, waaronder een pauw, schaap en een beer geconfronteerd. Maar de zaak biedt nog veel meer: curiosa, antiquiteiten en vele cadeauartikelen.

Liz Derks, geboortig in Millingen aan de Rijn, gaat trots op haar zaak en kan over haar collectie enthousiast vertellen. Haar liefde zit vooral in het prepareren en opmaken van dode dieren. Dat heeft ze al vroeg van haar vader geleerd en heeft er ook voor gestudeerd.
Liz Derks: ’Mijn vader was een echte dierenvriend. Als wij een aangereden dier dood langs de weg vonden gingen we samen naar een preparateur. Later vroeg hij mij om bij hem stage te komen lopen’. Intussen studeerde Liz aan het ROC en volgde de vierjarige opleiding dierverzorging. Zo is zij in het vak dierverzorging gegroeid. Liz Derks: ’Omdat mijn vriend in Den Bosch woont en daar niet weg wilde kwam ik met mijn wens een eigen zaak te openen, hier terecht. Voordien had ik al elf jaar als preparateur gewerkt. Door de tv-serie Million Dollar Island, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en besloot ik voor mezelf te beginnen. Dit pand heeft alles, historie, sfeer, gewoon een unieke locatie met een eigen karakter. Dan vind ik het mooie dat ik hier mijn opleiding kan benutten’.
Kortom Hinthamerstraat 138 is op zichzelf [genomineerd als ‘mooiste pand van Nederland’] al een pronkstuk en door de collectie opgezette dieren, unieke designspullen en cadeau-artikelen komt dat nog meer tot zijn recht.