Onverwachte stop De Visscher Seafood

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2003 Het visrestaurant De Visscher Seafood stopt onverwacht. De zaak op Hinthamerstraat 2 is aan een – nog onbekende - zakenman verhuurd. De beleggings - en investeringsmij Rodamco accepteerde diens lucratieve aanbod, evenals de huidige huurders - Geert–Jan en Mirjam Westerhuis - van Heist - die feitelijk nog tot 2007 bij Rodamco onder contract stonden.
Westerhuis: ‘Die zakenman had al jaren bij Rodamco een optie gelegd voor de huur van een pand op A-1 locatie in vier meest interessante Nederlandse steden. Voor ons was zijn financieel aanbod erg aantrekkelijk bovendien willen wij het wat rustiger aan gaan doen. Na bemiddeling van Ouwehands [visgroothandel] hebben we voor een kleinere dagzaak in het Bredase winkelcentrum De Hooge Vugt gekozen.‘ Maar voor hen is het nog onbekend wie de nieuwe huurder gaat worden.
Het echtpaar uit Elshout, voegde in het jaar van de verkoop van Noordzee Quick aan de Udense bv. De Visscherprojecten [juni 1996], tegelijkertijd de Visscherij in de Ridderstraat bij hun zaak. ‘Ridderstraat’ sloot echter binnen een jaar.
Geert-Jan Westerhuis is al 20 jaar bij Noordzee werkzaam, maar pas vanaf 1989 als bedrijfsleider. Op 11 oktober 2003 sluit de zaak vooraan op de Hinthamerpromenade voorgoed. In dit dertig meter diepe pand zat vroeger de sigarenwinkel van Jos van Bergen.

Het 2e pand van links: Hinthamerstraat 2, voorheen Visscher Seafood, binnenkort een opticiën.
foto © paul kriele, 13 november 2003.