Landelijke Prokkeldag nog voorzichting gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2010 | Gewijzigd op: 12-06-2010
Op zaterdag 12 juni 2010 hielden de winkeliers  van de Hinthamerstraat een afsluiting van hun promotieweek.  Deze zaterdag werd gekoppeld aan de landelijke Prokkeldag, een dag met en voor gehandicapten.
De Hinthamerstraat telt nogal wat sociaal getinte winkels en instellingen, zoals de Zwanenbroeders Reinier van Arkel, de winkel van Cello en restaurant 'Warm Onthaal'.

‘Prokkelen’ betekent een prikkelende ontmoeting van mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Die integratie en participatiebevordeing staat onder de naam 'prokkeldag' landelijk in de belangstelling. Diverse instellingen, MEE en de gemeente begeleiden met een aantal vrijwilligers de opzet van deze prokkeldag.

De start op de 12e juni 2010 begon in de net verbouwde Muzerije op de grote binnenplaats of atrium. Daar werden onder de naam Schildercarrousel door Evalore Beukers en door Jacky van lent [ theaterworkshop] workshops gehouden. Leden van het Bosch Palet, schilderde er ter inspiratie van de deelnemers aan de workshops.

   

Boven: Indruk van de 'prokkeldag 2010' Die begon wat voorzichtigjes. Er waren workshops schilderen op de binnenplaats van de Muzerije.
rechts odner: Er omheen waren tekeningen en objecten van basisschoolleerlingen tentoongesteld, die deelnamen aan het project 'Klas en Kunst' van de Muzerije. Kinderen maakten werk waarbij ze laten zien wat kijken en bekenen wordt voor hen betekent.
Links onder: De deelnemende winkeliers, die in feeststemming verkeerden.


foto's © paul kriele, 1 2 juni 2010.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

De winkeliers stellen zich in de eerste volle week van juni 2010 extra gastvrij op en zetten
hun beste beentje voor. Daarom krijgt die week het motto: 'Bijzondere ontmoetingen in een bijzondere straat.' Voor de klanten geldt: dan ook: Proef, ervaar en ontmoet!

De aftrap van 'Bijzondere straat/ bijzondere ontmoetingen' was op de koopzondag 6 juni om 12 uur voor het Jheronimus Bosch Art Centrum.

Terug naar boven