Projectontwikkelaar Gielen renoveert Hinthamerstr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2005 Projectontwikkelaar Roel Gielen verbouwt het pand Hinthamerstraat 96, de voormalige winkel van Desiré Camp, tot een winkelruimte op de begane grond met daarboven 2 appartementen. Die zijn beiden nog in de verhuur/eventueel verkoop.
Het winkelgedeelte heeft een casco gekregen van stalen balken en dragers,  zodat het pand wordt verstevigd en opnieuw kan worden ingericht als winkelruimte. 

De deur naast het reisbureau My Travel is de opgang naar drie appartementen.
foto © gerard monté, 1 augustus 2004.
Het voormalige Desiré Camp krijgt -na renovatie -een nieuwe bestemming.

De particuliere projectontwikkelaar Roel Gielen is met de afronding bezig van de renovatie c.q. verbouwing van enkele monumentale panden in de Hinthamerstraat. Nummer 96 [voorheen Désire Camp] grenst aan het Zwanenbroedershuis. Met dat in 1846 geheel herbouwde huis heeft nummer 96 een steegje gemeen waarvan het exacte kadastraal eigendom- qua historie - nog uitgezocht moet worden.
Op de eerste etage is een gestuukt plafond uit de19e eeuw vrijgekomen dat in tact blijft. Voor bouwhistoricus Mark van Bimmel zijn de vondsten niet uniek, maar wel tekenend voor de 19e eeuw. Dat komt omdat het pand van kort na 1846 dateert. Toen werd het Zwanenbroedershuis nieuw herbouwd.
Al eerder werd van dit pand dat een geheel nieuw dragend casco krijgt, de toogkelder gerestaureerd. De bovenetages zijn verbouwd tot appartementen.
Gielen verbouwt de bovenetage van perceel 84, gelegen boven reisbureau My Travel [voorheen NBBS], tot drie appartementen. Op de eerste etage van perceel 84 zijn de moer- en kinderbalken in tact gelaten. Ook kwamen achter het behang drie kaarsennissen tevoorschijn. Op de erboven gelegen [2e en 3e] etage komen ook nog eens twee appartementen. Architectenbureau Meulenbelt van de Bersselaar heeft heel vindingrijk -vanuit dakkapel en ramen in de zijmuren - doorkijkjes naar de Sint Janstoren gecreëerd.
Eerder zijn in In de Boerenmouw twee stadsvilla’s- aan de achterzijde grenzend aan restaurant de Tent- gerealiseerd.
Onlangs werd ook nog Hinthamereinde 46 [voormalig bloemenzaak Lachica /Cadeaushop Nazar], naar ontwerp van Miel Wijnen, onder meer van een nieuwe pui voorzien. Dat pandje gaat in de verhuur/verkoop.

Terug naar boven