Beddenzaak en Travelstore dicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2004
Sleep Company, de keten die in 't land enkele zaken sloot onder meer de vestiging Hinthamerstraat/St.Josephstraat.
foto' s © gerard monté, 18 januari 2004.
Travelstore op Vughterstraat 246 dat failliet ging. 

Opnieuw sluit een beddenzaak. Sleep Company, op de hoek Hinthamerpromenade/St.Jospehstraat gaat eind deze week dicht. Het einde van het lopende huurcontract speelt hierin. De twee partijen - huurder en verhuurder -konden het niet eens worden over het aangaan van een nieuwe termijn. De beddenzaak wilde maar voor 1 à 2 jaar huren, eigenaresse plant een vijfjaren contract.
De Sleep Company heeft naast Gorkum die ook sluit, nog zaken in Oss, Leidschedam en Den Haag. Het pand is recent overgegaan van Groenewoud naar Murphy’s Properties met de Bosschenaar John van Deursen als directeur. Eerder kondigde Neefs Bedden in de Verwersstraat aan te gaan stoppen.

Gimbrère op de Pensmarkt nog leeg
De twee pandjes op de Pensmarkt [nrs.7-9/11], die nog steeds leeg staan, blijven dat nog even. Er was sprake dat Burger King ze zou gaan huren, maar dat lijkt van de baan. De panden van Gimbrère hebben een gesplitst eigendomsrecht: het kleinste, ofwel nr.7 is eigendom van een Bossche zakenfamilie en was vroeger het sigarenwinkeltje van Pietje Bosch. Het grotere ’dubbelpand’, de nrs. 9/11 is van de Tilburgse modeketen Gimbrère, die daarbij nummer 7 huurde. Maar ook al zijn ze samengevoegd, voor een grote modezaak, laat staan voor een restaurant, zijn ze nauwelijks geschikt. 
Een woordvoerder van Gimbrère zegt nog met meerdere partijen in onderhandeling te zijn. Het gesplitste eigendomsrecht maakt het moeilijk.

Reisbureau Travelstore op Vughterstraat 246 is failliet. De boekingen voor vliegreizen nam sterk af, waardoor er in de gespecialiseerde reiswereld klappen vallen. Travelstore zat amper twee jaar in de Vughterstraat.