Gemeente: Fietsenstalling bij Bieb blijft ondanks overlast

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2011 | Gewijzigd op: 13-07-2011
Winkeliers in de Hinthamerstaat gaan de gemeente wijzen op de onmogelijke doorgang door gestalde fietsen en scooters bij de Openbare Bibliotheek. Met name op zaterdagmorgen is er geen doorkomen aan.
 De gemeente zegt dat fietsen stallen in de binnenstad blijft toegestaan. Dit past ook in het fietsvriendelijk beleid: de stalling is vooral aantrekkelijk voor het stallen voor langere tijd. Er is in het verleden niet besloten dat de fietsenstalling bij de bibliotheek op te ruimen na de opening van de stalling in de Kerkstraat, zegt een woordvoerder, die hoopt [..,] dat  'langparkeerders' meer gebruik maken van de stalling, zodat er minder overlast ontstaat.

Uit onderzoek blijkt dat mannen van Stadstoezicht geregeld fietsen met een plastic draadje door het wiel, markeren. 'Na twee weken maken we weer onze ronde. Als ze langer dan twee weken blijven staan, worden ze weggehaald,' aldus een van hen. Probleemplekken zijn naast de Hinthamerstraat ook het Burg. Loeffplein.
Opslag Weenergroep
De opgehaalde fietsen gaan naar de Van Herpensweide bij de Weenergroep.Worden ze niet binnen 3 maanden opgehaald dan gaan ze naar de Kringkloopwinkel Vindingrijk. Ze sporen ook fietsen op die als gestolen geregistreerd staan.

Op dit moment is het nog rustig voor de Bieb, maar op zaterdagen is er geen doorkomen aan.

foto © paul kriele, 23 mei 2011.

En wat dan met de fietsenstalling bij de Mariakapel?:
'De grond van de fietsenstalling Sint-Jan is eigendom van het kerkbestuur en wordt geëxploiteerd door een particulier. We hebben verschillende overleggen met hem gehad over mogelijke consequenties en hoe daar mee om te gaan, ruim voorafgaand aan de opening van de fietsenstalling Kerkstraat. Dat heeft tot op heden nog niet tot een oplossing geleid.'