ReŁnie van/over/met de Hinthamerstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-06-2011 | Gewijzigd op: 06-06-2011
Twee oud-bewoners van de Hinthamerstraat, Rob van de Laar en Frits Cornelisse [nr. 59], hebben de idee opgepakt om een reünie van de Hinthamerstraat te organiseren. Dat evenement wordt gekoppeld aan de Week van de Geschiedenis die jaarlijks door het Stadsarchief in oktober wordt gehouden. 
Onder dat thema komen verhalen en activiteiten [bijv. een expositie] rond de historie van de stad naar boven.
Frits Cornelisse is de zoon van een kapper en Rob van de Laar is bakkerskleinzoon van de lunchroom  'De Witte Brug' in diezelfde Hinthamerstraat  .
De Hinthamerstraat telde ook een aantal bakkers [r.-boven]  en bijv. Jamin op de hoek met de Torenstraat, welk pand nu Fotozaak Expert is.
Hinthamerstraat 89:  Bakker Van Schijndel, voorheen Van Haren en daarvoor Kuenen.
foto's © paul kriele, 8 mei 2010 boven] 20 oktober 2010 [lboven]. en 14 februari 2011 [l-onder]
Boven Het markante pand van Hofstede op Hinthamerstraat 53/55 **. Boven: Van Arendonk  dat uitbreidde, zowel in de richting van de Waterstraat als naar nummer 8 voorheen Lipits [Kruijtzer].
 
Voorzitter Frits Cornelisse meldt nog dat aanmeldingen kunnen verlopen via reunie.hinthamerstraat@gmail.com met de persoonlijke gegevens.

**Hinthamerstraat 53/55, het pand van Van Leest, was laatstelijk een herenhuis bewoond door het echtpaar mr. J. F. Ingen-Housz die getrouwd was met Eugenie van de Mortel, zus van Eduard van de Mortel [directeur van de 's-Hertogenbossche Brandwaarborg Maatschappij.
Eduard was een zoon van Jan van de Mortel, voorouder van Roderick van de Mortel.
Vanaf 1873 tot de jaren dertig van de vorige eeuw is het eigendom geweest van de Vande Mortels.
Nog verder terug in de tijd stond het pand als winterverblijf op naam van jonkheer mr. Eduard van Meeuwen [Gouverneur van Limburg] en bewoner [zomers] van Warhghasghuyse.
In de jaren 60-70-80 stond het bekend als het sporthuis van Koesen, voordat de platenzaak van Free Record en laatstelijk Van der Leest [zelfde concern] werd.


Terug naar boven