Sieradenwinkel Amuletta op Hinthamerstraat 150

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2008 | Gewijzigd op: 19-09-2008
Hannelore Schlink begint zaterdag 20 september 2008 met de sieradenwinkel Amuletta op Hinthamerstraat 150. Dat pandje  was voorheen de Portugese delicatessenzaak O Figo.
Het winkelinterieur past precies bij mijn nostalgische sieraden, aldus de 42-jarige Hannelore.

foto's © paul kriele, 19 september 2008.
De winkels die door Hank Nootenboom werden gerestaureerd. Rechts, naast de poort naar de Schilderstraat,  op nummer 150, begint Hannelore  Schlink met sieraden.

Hannelore zit als 20 jaar in het ambacht van sieraden ontwerpen en maken. Dat deed /doet ze in Leer in Duitsland, waar ze  tien jaar geleden ook een winkel opende. Die zaak trekt ook zoveel klanten uit Nederland dat ze dacht  om de grens over te steken. Den Bosch was haar opgevallen als stad die een aardige uitstraling heeft en waar  veel water aanwezig is.
In tegenstelling tot de afstandelijke Duitsers zijn de mensen hier open en vriendelijk en tonen belangstelling over wat je zo al gaat doen.
Dit pandje kwam toevallig langs. Het interieur sluit precies aan bij mijn nostalgische sieraden.

Haar zaak, die ze Amuletta noemt , heeft een assortiment, vooral van St. Jostin. Dat is de naam voor oud lijkende  Ierse en Keltische sieraden, maar ze verkoopt ook edelstenen en zilveren fantasiesieraden.