KC Markt op Hinthamerstraat 201 plots dicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2012 | Gewijzigd op: 30-10-2012
De KC Markt,op Hinthamerstraat 201, een buurtsuper, die indertijd [2006] opgezet werd voor moeilijk plaatsbaren, die onder begeleiding een praktijkopleiding krijgen, is plots gesloten. In het weekeind werd de zaak nagenoeg leegeruimd.Oorzaak is te weinig omzet tegenover de inkomsten. De zaak draaide al enige tijd  met verlies.


 


-Boven: De buurtsuper KC- markt, op Hinthamerstraat 201 onverwacht gestopt.
-Links b\ven: Wethouder Jetty Eugster en Albert West openden de KC Markt op11 oktober 2006.  Middenin Nicole de Koning.
-Links: De gasten en genodigden verdrongen zich precies zes jaar geleden bij de voordeur van de nieuwe buurtsuper.

foto's  © gerard monté, 11 oktober 2006 [l.] en paul kriele, 30 oktober 2012 [boven]
 

Nicole de Koning [van Werkcaroussel], die boven de zaak woont, was de initiatiefnemer en begeleider van het project, waar eerder ook de 'Stichting Warm Onthaal' onder ressorteerde. Die eetgelegenheid-waar tegen laag tarief kan worden gegeten- is nog steeds op de hoek Hinthamerstraat 187 /St.Jacobsstraat gevestigd.
Maar ook die formule van de stichting eindigde vroegtijdig. In oktober 2011 ging de zaak failliet.
Nicole de Koning nam -niet de stichting - maar wel de zaak 'Warm Onthaal' over en zette het voort.*

* Zie hieronder voor carrière De Koning 
 
Nicole de Koning  is de motor achter initiatieven mbt  sociaal restaurant of sociale hulpverlening , zoals bijv. de inzet van jongeren bij een dagbesteding van ouderen[Antoniegaarde].

foto © paul kriele, 30 oktober 2012.

Nicole de Koning actieve bij in sociaal netwerk 
Sommigen herinneren zich wellicht het restaurant 'De Mengelmoes' in de Vughterstraat/hoek Berewoutstraat.  Dat was een van de eerste initiatieven van een sociaal restaurant, naast overigens de bestaande eetgelegenheid bij Vincentius e.d.. Toen dit -overigens succesvolle - restaurant door ziekte van de eigenaar in 2008 moest sluiten, heeft De Koning nog op het punt gestaan dit over te nemen.
De Koning ging met de formule Budgetcafé in In 't Wilt Varken op de Wolvenhoek aan de slag. Toen die opzet daar in 2009 failliet ging, is dat budgetrestaurant voortgezet in Café De Rode Pimpernel, in de Hinthamerstraat. 
Na een - ook financieel gedwongen -stoppen van dat Budgetcafé, werd ze in het voorjaar van 2012, door het bestuur van de Stichting Warm Onthaal, gevraagd om als interim die zaak in de Hinthamerstraat 187 te gaan beheren en leiden. Maar daar volgde in september 2011 ook weer een faillissement.
In oktober 2011 nam zij het restaurant  'Warm Onthaal', zonder de status van stichting, maar als eigenaar over. Vanaf dat moment is het een succes De Koning leidt deze zaak met ook medewerker van de KC markt en uit andere geledingen geheel zelfstandig.  Het is dagelijks [17.00-18.00 uur] geopend voor een twee gangenmenu van 6 euro. 
Gezelligheidsbrigade & Keukenbrigade
Naast dit werk begeleidt zij ook jongeren van De Gezelligheidsbrigade, die in Antoniegaarde bewoners helpen/begeleiden in/bij hun  dagbesteding.

Terug naar boven