The Grass Company op Enmaplein gaat weer open

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2015 | Gewijzigd op: 13-01-2015
De coffeeshop The Grass Company op het Emmaplein, onderdeel van de onderneming 'The Grass Company' met vier cannabiszaken in Tilburg en Den Bosch, gaat woensdagmiddag 14 januari 2014 weer open. De zaak op het Emmaplein werd medio 2014 iov burgemeester Rombouts gesloten ivm een te grote voorraad softdrugs*.

*Grote actie politie/ inval in zaken & kantoren van GrassCompany
De politie is - bij een actie tegen de Brabantse coffeeshopketen Grass Company- samen met militairen, vrijdag 4 juli 2014 bij 4 coffeeshops in Tilburg en Den Bosch en het kantoor van het bedrijf in Tilburg binnengevallen. The Grass Company wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. De politie zoekt naar drugs, administratie en contant geld.

**Pistache werd in september 2008 ook al door de politie gesloten. De reden toen was: behalve de overlast van herrie makende, verkeersovertredende en dealende bezoekers, een te grote voorraad drugs.
 

Coffeeshop 'The Grass Company', 
voorheen Pistache op het Emmapein.


Coffeeshop Twins, tegenwoordig The Grass Company,
gelegen op het einde van de Maastrichtseweg
.


foto © paul kriele, 3 [l.] en 19  augustus 2008.

Historie

In een Tilburgs kraakpand ligt in 1981 de start van The Grass Company. De kelders van deze voormalige koffie-en gebakszaak kreeg de naam Le Copain. Een jaar later kwam er in de Piusstraat ‘Ochtendgloren’ bij.
Den Bosch kent uit de jaren 90 aan de Maastrichtseweg de zaak Twins, een zaak van Christian van Meesen [*1974] en vanaf 1987 Pistache op het Emmaplein.
Pistache werd in 2010 overgenomen door The Grass Company en de Maastrichtseweg in 2011. Die overnames gingen gepaard met een grondige verbouwing.