Verplaatsing 2 kunstwerken: 'bushalte' en beeld Lilianefonds

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-07-2007 Het kunstwerk ’de bushalte’, dat aan de St.Janssingel staat krijgt tijdelijk een andere plek. Het kunstwerk  van A. Dorenbosch moet verplaatst worden ivm de restauratie van de vestingwerken en de bouw van een informatiecentrum.

-Boven: De bushalte op de St.Janssingel die ontworpen is door A. Dorenbosch. Vanwege de aanleg van een waterbergbassin wordt dit kunstwerk voor drie jaar verplaatst naar de Oude Dieze/ Zuidwal. Op vrijdagmorgen 10 augustus 2007 werd begonnen de figuren uit te graven
-Rechts: De locatie op de Hekelsluis waar de stalen buspassagiers komen te staan.

foto's paul kriele, 19 juli en 10 augustus 2007.
 

Vanwege de vestingwerken aan de Westwal/St. Janssingel en de aanleg van een waterbazin in de Dommelkade en parkeerhavens, staat het in de weg. De halte, ontworpen door de Bossche, maar in Oudewater wonende kunstenaar Dorenbosch, gaat voor drie jaar naar de opstapplaats van de rondvaartboten, die vertrekken bij de Roode Leeuw aan de Groote Hekel.

Kunstwerk lilianefonds
Het kunstwerk dat twee jaar geleden bij 25 jaar Liliane fonds werd onthuld wordt verplaatst dichter naar het kantoor van het fonds op de Havensingel. Het staat nu nogal aan de rand van de traverse. Dit sculptuur ‘vrouw met kind op de rug’ van Renée van Leusden, werd op 14 maart 2005 onthuld door oud-premier en oud-CdK Dries van Agt.