Sieradenwinkeltje Schrauwen op Putstraat 9 beroofd

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2009 | Gewijzigd op: 06-10-2009
Het kleine winkeltje van de sieradenontwerper Anton Schrauwen op Lange Putstraat 9.  In enkele minuten beroofd van dure sieraden.

foto © paul kriele, 6 oktober 2009.

In de nacht van 5 op 6 oktober rond 4 uur  is ingebroken in het winkeltje van Anton Schrauwen op Lange Putstraat 9. De ambachtelijke juwelier, die zelf sieraden ontwerpt en maakt werd wakker geschud door het alarm en de overburen. 
Het bleek dat dieven met een pneumatische boor de drie voordeursloten hadden opengebroken en binnen enkele minuten hun gading hadden geslagen.
Eerst hadden ze en de vitrine met gouden sieraden open willen breken, maar dat lukte hen half omdat de glazen showkast omviel en de dieven beknelden. Daarop werd een andere vitrine leeggegraaid en nog wat sieraden uit de etalage weggegrist.
Voordat de politie, die snel op het alarm was afgekomen, verscheen waren de daders gevlogen.
Zij hadden de roof goed voorbereid en hadden blijkbaar vooraf polshoogte genomen:  ze wisten precies welke vitirine ze moesten hebben.  Bovendien werd de deur naar de bovenwoning met strips geblokkeerd, zodat de eenmaal wakker geworden winkelier niet meer door zijn eigen deur naar buiten kon....

De diefstal lijkt in zijn opzet op de horlogeroof bij klokkenmaker Willem van den Berg om de hoek in de Verwersstraat op 12 augustus 2009.