Cober Kerkstraat stopt Verdonk naar L. Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-01-2010 | Gewijzigd op: 12-04-2010
In de Lange Putstraat, in de voormalige boekenantiquariaat van Pagé, komt juwelier Verdonk. Die was al lang op zoek om vanuit Oost terug naar de binnenstad te komen. Verdonk verbond aan de vraag van de nieuwe bestemming zelfs een prijsvraag....
Verdonk is een goudsmid 'van vader op zoon', die al meer dan 100 jaar bestaat. Dat ambacht past dus goed in een oude binnenstadswinkel, waarvan het interieur bij restauratie werd gerespecteerd en opgeknapt.

Links boven: Het pand Putstraat 14 [rechter pand], dat  juwelier Verdonk gaat huisvesten. 
Links onder:  Lange Putstraat  nummer 14 dat jaren een antiquariaat was, zit links naast het trapgevelhuisje op de hoek met de Korte Putstraat.
Boven: Juwelier Cober op Kerkstraat 57 stopt.

foto's  © paul kriele, 26 januari 2010 [l-boven] en 28 december 2009 [l] en 3 september 2009 [l].

Voor Bas[je]Verdonk is de Lange Putstraat het mooiste pand in de binnenstad. Hij viel er letterlijk en figuurlijk voor.
'Ik heb er lang naar uitgekeken en heel wat panden van binnen bezocht. Maar dit gaf me het juiste gevoel,' aldus de telg uit een ambachtengeslacht dat vanaf 1866 al in het [edel-]smidse vak zit. In dit hitsorische -als antiquariaat lang bekend staand '- pand, krijgen onze klanten de aandacht die ze verdienen. 
Overgrootvader begon 144 jaar geleden op de Vughterdijk, achterin de Vughterstraat.'  
Later kwam de goudsmid in de Korte Waterstraat bij die poort te zitten. Ook de Hinthamerpromenade is nog lange tijd de locatie van Juwelier Verdonk geweest. Met de verhuizing die in de 3e of 4e week van maart staat gepland, wordt de Dommelstraat opgeheven.


Juwelier Cober op Kerkstraat 57 stopt binnenkort. Vincent Cober die zich enige jaren geleden- toen vanuit Oss in Den Bosch -vestigde, begint een trouwringenwinkel naast zijn winkel in Oss. Acherin de zaak,  in de Putgang, waar Teulings ook lang een atelier had, zit nog Grottendieck.
In het pand dat jaren als juwelierszaak o.a.Teulings bekend stond gaat zich een modewinkel vestigen.


Terug naar boven