Kantoorboekhandel AKO [Kerkstraat 7] stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2015 | Gewijzigd op: 12-01-2015
Door de hoge huur en door de economische crisis, stopt de kantoorboekhandel AKO op Kerkstraat 7.
De zaak sluit op zaterdag 24 januari 2015.
In het pand zat aanvankelijk Hein den Doop, maar die ruilde het pand voor dat van Mosmans op de Markt 27 [nu Setpoint] en Mosmans kwam met zijn klassieke boekhandel naar de Kerkstraat 7. Later veranderde de zaak onder Ton Hurkmans in meer populaire kantoorboekhandel met tijdschrfiften, magazines en kantoorartikelen. Meer recentelijk werd de naam nog veranderd van BRUNA* in AKO, dat landelijk met zaken royaal verspreid zit, met name in het Westen en in het Zuiden.

AKO maakt deel uit van Audax en BRUNA van Postkantoren bv. BRUNA sloot in april 2003 vanwege bezuinigingen. In die tijd had het postkantoor in de Kerkstraat nog een BRUNA-afdeling.AKO kocht -een deel van- de BRUNAzaken. 
In oktober 2005 ging op het Burg. Loeffplein een Brunawinkel open, maar die is inmiddels weer gesloten. Daar zit tegenwoordig Bever zwerfsport.

De gevelrij in de Kerkstraat
AKO op Kerkstraat 7 stopt 
Dan blijven  Boekekhandel Heinen daar en
Van Dijk Van Hees in de
Hinthamerstraat als  binnenstadszaken op dit gebied over. 

Het  pand Kerkstraat 7 was vroeger van
Hein den Doop, die er een schoenwinkel had.
Het interieur van de kantoorboekhandel AKO op Kerkstraat 7, dat sedert Mosmans en daarna Bruna nauwelijk is veranderd.

foto's © paul kriele, 12 januari 2015.

AKO is een  tamelijke oude onderneming, die in 1878 startte als krantenkioks. Van die kiosken zijn er nog een tiental over voornamelijk op de vliegvelden, zoals  Schiphol en Eindhoven en in enkele ziekenhuizen. Daarnaast zijn er ruim 45 inloopwinkels zoals in Den Bosch. De vestiging op het Stationsplein blijft wel open.

Zie ook de site van AKO