State of Art op Kerkstraat 16 [v/h Bart Smit]

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-12-2015 | Gewijzigd op: 21-12-2015
In het ene deel van de  voormalige speelgoedwinkel van Bart Smit op Kerkstraat 16 komt State of Art. Dat is een modebedrijf met een hoofdkantoor en een ontwerpafdeling in Lichtenvoorde voor casual herenkleding.  
De verkoop verloopt in winkels en via de webshop.  zie State of Art.* Daarnaast is aan de zaak ook een showroom van Porsches verbonden. 
Het bedrijf is in 1936 opgericht als breiatelier door de familie Westerman. Albert junior startte  State of Art in 1987 Hij is ook de man van de Porsches.
De Bossche vestiging van State of Art zat voorheen op Kerkstraat 63,  op de hoek met de Korte Putstraat.

Links: Kerkstraat 16, de
speelgoedwinkel van Bart Smit, zoals het was.


De verbouwing  door Bouwbedrijf Van Hilst, die het pand
in twee winkelunits verdeelt met elk een eigen entree.

foto's © paul kriele,  23 juni en 24 november  2015.
 

We meldden** reeds dat het pand wordt gesplitst in twee winkelunits en er sprake van was dat Calvin Klein en Hilfiger zich er zouden vestigen. Dat kan nog steeds maar dan in het andere deel van het pand..

*Familie Westerman de grondlegger van State of Art.De geschiedenis van State of Art gaat terug tot aan 1936, toen de Albert Westerman Sr. met zijn zus een breiatelier opende. Het merk State of Art werd opgericht in 1987 door Albert Westerman Jr. Sinds dat moment zijn het modemerk en klassieke sportauto’s onlosmakelijk met elkaar verbonden

**Artikel dd. 22 juni 2015: Hugo Boss en Calvin Klein & Hilfiger naar Kerkstraat.