Anny van Buul stopt met de winkels in de Kerkstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2016 | Gewijzigd op: 24-04-2016
Anny van Buul juweliers-, en horlogezaak stopt met haar twee winkels in de Kerkstraat. De winkelpanden op de nummers 8 10 en nummer 14 zijn al gesloten. De winkel in de Helftheuvelpassage blijft bestaan.
Precies 41 jaar geleden startte Anny van Buul vanuit Vlijmen in het Bossche centrum met een juwelierszaak.
Anny werd het boegbeeld van het familibedrijf. Zij staat soms nog wel eens in de winkel. Maar haar twee zonen Wim [*1965] en Ronald [*1963] hebben intussen de zaak overgenomen.

Kerkstraat 8 & 10 en 14
-Rechts: De twee zaken zeven jaar geleden.

Kerkstraat 14-16: Het witte pandje vooraan, daarvan was nr. 16 vroeger de bakkerszaak 'De Franse Glascorf'.

 
De twee zaken van Anny van Buul
op Kerkstraat 8 & 10 en op 14 zijn al gesloten
.

foto's © paul kriele,14 april 2009 [l-boven] en 24 april 2016.

Het motief van de sluiting is officieel, dat de winkel[s] in de Kerkstraat 'gewoon  te krap werden om de collecties sieraden en horloges te tonen[..]' .Dat lijkt erg onaannemelijk gezien de status van deze winkels die gezien kunnen worden als de Flagstore van het bedrijf en die dan ook nog eens gevestigd zijn in een van de drukste straten van de stad. Ze hebben ook nog eens een tweekoppig beheer.
Ook merkwaardig is dat nog geen zes jaar geleden de gevels van beide zaken-na een lange procedure -  werden gerenoveerd.
>Zie ook www.annyvanbuul.com


Oude bestemmingen  van de pandjes.
Interessant zijn de oude functies van bijv. nummer 8. In de 18e eeuw zou daar een kinderschooltje hebben gezeten.
De juwelierswinkel die tussen Van Buul zit ingeklemd 'Pigalle' [nr.12 [voorheen Jonkergouw-Ebben] was 75 jaar geleden kapper Busch en op nummer 16 zat halverwege de vorige eeuw een bakkerszaak 'De  Franse glaskorf'.