Kraak juwelier Maastricht lijkt op inbraak bij Schaap&Citroen in 2017

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-12-2018 | Gewijzigd op: 26-12-2018
Miljoeneninbraak bij juwelier Maastricht
De inbraak in de nacht van maandag 24 op kerstdag 25 december 2018 bij juwelier Burger in Maastricht lijkt op die van 21 op 22 februari 2017 bij Schaap & Citroen op Kerkstraat 2. Daar kwamen toen de dieven via het dak van een gestolen en aldaar geparkeerde staande auto naar binnen en sloegen er een raam van de bovenatage door. In de winkel namen zij de meest kostbare juwelen en merkhorloges mee. 
In Maastricht in de Plateinstraat klommen twee gemaskerde en in witte overal geklede mannen via een ladder naar binnen. Ook daar werden, na het inslaan van vitrines,  in dit geval, 150 perp dure horloges gestolen. De buit wordt geschat op  €1,3 miljoen.  De inbraak is op bewakingscamera's vastgelegd.

Heropening Schaap Citroen op Kerkstraat 2
 
De nieuwe winkelpui van
juwelier Schaap-Citroen
op hoek Markt- Kerkstraat 2.


foto © paul kriele, 26 juli 2017.
...............................................................


Na een bouwperiode van twee maanden is de zaak van Schaap /Citroen op Kerkstraat 2 in een nieuw jasje gestoken en zijn er ook wat technische verbeteringen aangebracht en  eigentijdse maatregelen tegen inbraak* genomen.. Daarmee heeft ook de vestiging  Den Bosch ook  een nieuw interieur dat is aangepast aan de nieuwe huisstijl die al in de grote zaken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn toegepast. 

*De dieven kwamern in de nacht van 21 op 22 februari 2017 niet via de deur of via de vensters naar binnen maar mbv een vrachtwagentje via de kantoren op de eerste etage.. 
 
Kerkstraat 2.
Er staan nog wel wat bouwmaterialen, maar
men is al volop bezig met het herinrichten van de zaak
foto's © paul kriele,  25 juli 2017.

Bericht van 23 mei en Situatie 6 juni 2017: Verhuizing gedurende de verbouwing van Kerkstraat 2/ hoek Markt 21.

Een bouwschutting voor Schaap Citroen op  Kerkstraat 2 /Markt 21.
De juwelierszaak zit tijdelijk op Markt 23.
....................................................


foto ©paul kriele, 23 mei en 6 juni 2017.


 Bericht van 22 februari en 23 mei 2017 Schaap Citroen gaat verbouwen

De juwelierszaak Schaap en Citroen, aan het begin van de Kerkstraat  verhuist tijdelijk naar het aanpalende pand op Markt 23, voorheen Sabon en vervolgens XOX shoes.
In de reeks van de upgrading van alle zaken  van Schaap  en Citroen volgt nu ook 'Den Bosch'. In het pand werd pas op 21 februari j.l. ingebroken maar dat heeft met de planning niets te maken.  De verbouwing duurt zeker twee maanden en de zaak gaat dan ook half juli 2017 weer open.

Tegelijk met de verbouwing van Kerkstraat 2  zou ook de gevel worden aangepast en er veiligheidsraamwerk voor de etalages komen. Dat was aanvankelijk ook de bedoeling, maar daar heeft het hoofdkantoor nog geen besluit over genomen. 
 
De uitvoerders zijn in Fabritius samen met het in beveiliging gespecialiseerd bedrijf Tyco. 
 
Voorheen XOXO shoes  en daarvoor Sabone 
op Markt 23 wordt tijdelijk
benut door Schaap en
Citroen die het hoekpand
ernaast gaat verbouwen


foto © paul kriele,  23 mei 2017.
................................................................


Bericht dd. 22 februari 2017. Gevel van Schaap en Citroen geramd
In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 februari 2017 werd de gevel van de juwelierszaak Schaap/Citroen op de hoek Markt 21 / Kerkstraat 2  met een vrachtwagen geramd. De dieven zijn via de auto de eerste etage binnengeklommen en hebben beneden de meest waarde volle vitrines geleegd. De zaak mist honderd juwelen en  dure merkhorloges die beneden in vitrines lagen en in een zak werden meegenomen. Daar was vijf minuten voor nodig. De dief vluchtte richting Parade. De gestolen vrachtwagen werd achtergelaten. De politie arriveerde net anderhalve minuut te laat.

Woensdagmorgen zei een woordvoerder nog dat '..Er is veel weggehaald zegt een woordvoerder, maar de totale waarde is ons nog niet bekend. Ook is er nog geen spoor gevonden van de daders.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat een gevel 'nachts door een auto werd geramd. Eerder gebeurde dat in de Verwersstraat bij herenmode Max.
 
-Links: De zijkant van Schaap-Citroen op
Markt 21, waar een bovenraam van uit de positie van
een er beneden staande vrachtwagen werd in geslagen.

 
Markt 21
Het derde pand van links,
op de hoek met de Kerkstraat, is Markt 21 ofwel Schaap/Citroen ,
waarvan de gevel werd geramd.


foto's  © paul kriele,
12 augustus 2016 en 23 februari 2017.
.................................................................................

 

Terug naar boven